×

Få nyheter om tävlingar, erbjudanden, nya produkter och begränsade upplagor

* anger att det krävs

Kryssa i rutan nedan för att bekräfta att du vill få e-post från Mathmos

Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken i sidfoten av våra e-postmeddelanden. För information om våra sekretessrutiner, besök vår webbplats.

RGPD

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att klicka nedan för att prenumerera godkänner du att din information överförs till Mailchimp för behandling. Läs mer om Mailchimps sekretessrutiner här.

Lätta returer - Fri, snabb frakt utan extra avgifter - Två års garanti

Vår Bakgrund

Original Lava lamp

Mathmos är ett engelskt varumärke som grundades år 1963 av uppfinnaren av lavalampan Edward Craven Walker. Lavalampan betraktas som en av 1900-talets designklassiker och Mathmos tillverkar de bästa lavalamporna som finns.  
 
Vi utformar, tillverkar och marknadsför dessutom en kollektion av annan prisbelönt stämningsbelysning. 
 
Historien om Mathmos startade med uppfinningen av lavalampan Astro av vår grundare Edward Craven Walker. Craven Walker var en välkänd engelsk uppfinnare, entreprenör och ett original. Utöver att han uppfann lavalampan filmade han också nudistfilmer under vatten, ägde helikoptrar och brandbilar, var pilot i andra världskriget, underhöll skådespelarna i musikalen Hair på 60-talet och ägde ett nudistläger i Dorset.
 
Craven Walker utvecklade ursprungligen lavalampan från en design för en äggklocka som han såg i en pub i Dorset. Det tog flera år att utveckla konceptet. De första modellerna var gjorda av apelsinsaftflaskor. Astro lanserades år 1963 och Astro Baby kom året därpå och de blev omedelbart populära och ikoniska produkter från det vilda 60-talet. De syntes dessutom i kultserier på tv som ''The Prisoner" och "Dr.Who".  Craven Walker och hans fru Christine drev företaget med stor framgång på 60 och 70-talet.
 
 
När Craven Walkers ville dra sig tillbaka slog de sig ihop med de unga entreprenörerna Cressida Granger och David Mulley år 1989. Under ett antal år köpte Granger och Mulley företaget från Craven-Walkers och de lanserade framgångsrikt lavalampan för en ny generation. Som ett led i nylanseringen ändrade företaget namn från Crestworth till Mathmos år 1992. Ordet Mathmos är taget från kultfilmen Barbarella från 60-talet. Miljontals lavalampor tillverkades i Dorset på 90-talet och såldes världen över och vann dessutom ett antal affärs och marknadsföringspriser som bl.a. två Queens Awards for Export.
 
På senare år har Mathmos under Cressida Grangers ägandeskap formgivit och tillverkat ett stort utbud av nya stämningsarmaturer. Utvecklat ny ljusteknik och framställt nya prisbelönta modeller. Mathmos designteam har arbetat både med nya, spännande unga designers och etablerade designers som El Ultimo Grito och Ross Lovegrove.
 
Vi firade vårt 50-årsjubileum på hösten 2013 med ett antal evenemang under London Design Week (press links). Cressida har nyligen utsetts till chef för kampanjen Made in Britain Campaign och Mathmos är stolta över Made in Britains logo på sina lavalampor.
 
Vår fabrik ligger fortfarande i Poole, Dorset, och vi är stolta över vårt långa brittiska produktionsarv och vår uppfinningstradition. Kontakta oss för ytterligare information på press@mathmos.com
 
 
 
Vi har placerat cookies på din dator för att förbättra webbplatsen. Jag vill veta mer
    
Gå tillbaka