×

Få nyheter om tävlingar, erbjudanden, nya produkter och begränsade upplagor

* anger att det krävs

Kryssa i rutan nedan för att bekräfta att du vill få e-post från Mathmos

Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken i sidfoten av våra e-postmeddelanden. För information om våra sekretessrutiner, besök vår webbplats.

RGPD

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att klicka nedan för att prenumerera godkänner du att din information överförs till Mailchimp för behandling. Läs mer om Mailchimps sekretessrutiner här.

Lätta returer - Fri, snabb frakt utan extra avgifter - Två års garanti
Saturn Stor Lavalampa
32000.00kr Fri, snabb frakt
Saturn Stor Lavalampa Saturn Stor Lavalampa Saturn Stor Lavalampa Saturn Stor Lavalampa Saturn Stor Lavalampa Saturn Stor Lavalampa Saturn Stor Lavalampa
Saturn Stor Lavalampa

Den största lavalampan från uppfinnarna Mathmos *Ny*

Saturn Stor Lavalampa

Den jättestora lavalampan Saturn är den största som någonsin tillverkats i serieproduktion. Mathmos 1,5 meter höga lavalampa Saturn är klar att använda direkt ur förpackningen. Saturn är tillverkad för hand i Storbritannien, enligt höga kvalitetsstandarder, med ultraklart borosilikatglas och handpolerad spunnen och laserskuren aluminium. Saturn fylls vid beställning, välj mellan tio olika färgkombinationer, du får den inom två veckor från din beställning (fyra veckor inom EU). Varje Mathmos Saturn har en unik daterad instruktionsbok och ersättningsflaskor och glödlampor finns tillgängliga kontinuerligt.

 

Enkel Montering

Saturn monteras snabbt och enkelt, se videon. Den kommer i två lådor: ställ bara flaskan på basen och sätt på toppen, som med vilken annan lavalampa som helst. Det är enklare om man är två.

 

Handtillverkad i Storbritannien

Lavalampan Saturn tillverkas med stolthet i Storbritannien enligt högsta möjliga kvalitetsstandarder av Mathmos och våra betrodda partner, se vår tillverkningsvideo.

 

Design: Från 60-tal till nu

Saturns design har sina rötter i vår lavalampsdesign The Princess från 1960-talet, som nu är mycket ovanlig. Se i vår video hur designen utvecklades från The Princess till dagens Saturn.

Daterad instruktionsbok
 

Daterad instruktionsbok

Med varje Saturn-lampa följer en unik instruktionsbok där datum då lampan fylldes på finns längst bak. Perfekt för att behålla samlarvärdet för dessa unika föremål.

Offentliga eller privata utrymmen
 

Offentliga eller privata utrymmen

Saturns tre ben har fästpunkter man kan fästa vid golvet och en bred bas med silikonbeklädnad för att säkerställa att flaskan står stadigt. Sladden kan vid behov enkelt fästas vid hålen i ett av benen.

Enkel Leverans
 

Enkel Leverans

Saturn kommer i två lådor med den vanliga postgången. Inga pallar eller specialarrangemang behövs. Beräkna två veckor för leverans.

Handpolerad Metall
 

Handpolerad Metall

Saturns metalldelar är handpolerade. Toppen och basen är spunna för hand och titthål är utskurna i basen. De laserskurna benen är omsorgsfullt monterade och Mathmos logotyp finns på lampan.

Lavaformula för Stora Lavalampor
 

Lavaformula för Stora Lavalampor

Vi har i flera år arbetat på att utveckla en formula som kan röra sig, värmas upp på ungefär tre timmar och ge sex timmars fantastiska lavarörelser. Alla tidigare lavalampor av den här storleken har handfyllts i fabrik.

Ersättningsflaskor
 

Ersättningsflaskor

När Saturns lavalampsflaskor är slut, efter ungefär 2 000 timmar, kan du helt enkelt bara köpa en ny, som med vilken Mathmos-lampa som helst. Skicka tillbaka den gamla flaskan i samma emballage som den nya anländer i, så får du ett tillgodohavande. Läs om det här.

Borosilikatglas
 

Borosilikatglas

Saturns glasflaska är tillverkad av borosilikatglas. Detta glas används i kemiska behållare och har unika egenskaper vad gäller styrka och klarhet, vilket säkerställer bästa möjliga upplevelse av lavarörelserna.

Fin Förpackning
 

Fin Förpackning

Saturns två förpackningar är fina att se på, men avslöjar inte innehållet, ifall det är tänkt som en spektakulär gåva. De är stora, så vi förväntar oss inte att du behåller dem, men vi har gjort en insats som du kan behålla, tillsammans med instruktionsboken.

Ersättningsglödlampor
 

Ersättningsglödlampor

Till Saturn behövs en 120W R7s 78 mm halogenrörlampa. Denna glödlampan används både för att hetta upp och ge ljus åt Saturn och finns att köpa hos Mathmos här och hos andra återförsäljare. Tre glödlampor följer med varje Saturn.

Mathmos Saturn lava lamp box
 
Vikt: Produkt – 5,7 kg / Flaska – 19 kg / Totalt – 24,7 kg
Produktens storlek: 1 520 mm hög x 540 mm bred x 480 mm djup (diameter 610 mm)
Ström: Elnät
Material: Polerad, laserskuren och spunnen aluminium – flaska i borosilikatglas – Mathmos lavaformula
SKU:

SATPVREU

Pris/tillgänglighet:
32000.00kr
I lager
Varumärke:

Mathmos Lavalampor

 

Mathmos Saturn lava lamp bulb specification
Glödlampa: 120W R7s 78 mm halogenrörlampa
 
Mathmos Saturn lava lamp bulb energy label
Livslängd: Ungefär 2 000 timmar
Färgtemperatur: 2 900 K (varmvit)
Ra: 100
Lumen: 1 380 lm
Förbrukning: 80 kWh / 1 000 tim
 

Mathmos Saturn lava lamp children advice

OBSERVERA!

Lavalampor är inte leksaker. Placera dem på behörigt avstånd från barn under 14 år.

Mathmos Saturn Stor Lavalampa - Violett med Orange Lava Mathmos Saturn Stor Lavalampa - Gul med Rod Lava Mathmos Saturn Stor Lavalampa - Lila med Röd Lava Mathmos Saturn Stor Lavalampa - Blå med Grön Lava Mathmos Saturn Stor Lavalampa - Violett med Turkos Lava Mathmos Saturn Stor Lavalampa - Bla med Pink Lava Mathmos Saturn Stor Lavalampa - Gul med Orange Lava Mathmos Saturn Stor Lavalampa - Bla med Gul Lava Mathmos Saturn Stor Lavalampa - Klar med Svart Lava Mathmos Saturn Stor Lavalampa - Violett med Rosa Lava

Mathmos Saturn Lava Lampa Instruktioner

Förpackningen Innehåller

Saturn kommer i två förpackningar.
Förpackning 1: Bas att montera, R7s-lampa, bottenfattning, topp.
Förpackning 2: Fylld flaska.

Position

Saturn ska enbart användas inomhus. Välj placering med omsorg, särskilt om Saturn ska användas i offentliga utrymmen. Se till att sladden når eluttaget utan att dras ut och att den inte utgör en snubbelrisk. Välj en placering på en stabil, platt yta som tål dess vikt. Saturn fungerar bäst i temperaturer mellan 20º C och 24ºC.

För optimal funktion rekommenderar vi att du placerar produkten utom:

Per prestazioni ottimali, si consiglia ti tenere il prodotto lontano da:

 • solljus, för att förhindra blekning
 • drag och kalla utrymmen, som vid luftkonditionering, för att förhindra långsam funktion eller frysning
 • varma platser, som vid en värmare, för att förhindra överhettning.
 • Se till att sladden inte vidrör upphettade ytor.

FRIVILLIGT: Foten på basen har fyra skruvhål som gör att du kan fästa den på en lämplig yta. Vi rekommenderar att du använder lämpliga skruvar (fyra av samma sort) att fästa basen med. Du måste se till att basen står stadigt på ytan.

Montering

Vi rekommenderar att du tittar på videon på Saturn-sidan på Mathmos hemsida

Förpackning 1:

 1. Öppna lådan och ta försiktigt ut toppen och basen.
 2. Placera lampan i rätt position.
 3. Sätt i glödlampan i produkten genom att trycka in en sida och fästa den på plats mellan lamphållarens kontakter. (diagram 1) Säkerställ att glödlampans båda ändar sitter fast ordentligt i lamphållaren.

Förpackning 2: (den mindre lådan – flaska)

 1. Var försiktig när du tar ut flaskan ur lådan. Den är både tung och ömtålig.
 2. Öppna lådan genom att dra i öppningsremsan.
 3. Öppna flikarna och ta ut den övre kartongbiten och lägg den åt sidan.
 4. Med hjälp av handtagen på sidan av lådan, sänk lådan så att långsidan ligger på underlaget.
 5. Placera kartongbiten vid öppningen framför lådan för att skydda flaskan när den kommer ut ur lådan.
 6. Dra ut flaskan ur lådan med hjälp av flaskhalsen, och ställ samtidigt flaskan i upprätt läge på kartongbiten. (diagram 2)
 7. Lyft långsamt flaskan och sänk den sedan i läge på basen, och se till att den sitter i rätt läge på bottenfattningen. OBS Detta moment kan kräva två personer.
 8. Montera toppen ovanpå flaskan.

Uppvärmning

Uppvärmning tar mellan tre och fyra timmar beroende på omgivande temperatur. Stalagmitmönster kan formas under uppvärmningsprocessen. Dessa kommer att smälta och sedan kommer lavan att börja flöda. Du kan använda en timer med Saturn så att den sätts på automatiskt.

Användning

Saturn fungerar bäst när den har använts fyra eller fem gånger. De första gångerna kan du se små luftbubblor i lavan. Det är normalt att glaset har små luftbubblor och gjutningsrepor.
Saturn kan användas i upp till tolv timmar i sträck när den har värmts upp (under en användningsperiod). Se till att Saturn svalnar helt innan du sätter på den igen. Låt inte Saturn överhettas, eftersom detta förkortar lavans livslängd. Överhettning kan observeras om det finns antingen en stor bubbla längst upp i flaskan eller många mycket små bubblor.
OBS Lampan får aldrig flyttas medan den fortfarande är varm eftersom detta leder till att den blir grumlig, något som inte går att åtgärda.

Reservdelar

När din Saturn har nått slutet av sin livscykel kommer den att bli grumlig, färgerna kan blekna och den kommer inte att röra sig som tidigare. Detta inträffar efter cirka 2 000 timmars drift. Vare sig din produkt har nått slutet av sin livslängd eller när du önskar en annan färgkombination kan du besöka vår hemsida på www.mathmos.se för mer information om reservflaskor eller hela produkter.
OBS Öppna under inga omständigheter flaskan för att fylla på vätska.

Byte av glödlampa

 1. Det är viktigt att låta produkten svalna helt innan du hanterar eller underhåller den.
 2. När produkten har svalnat helt lyfter du försiktigt ut flaskan från basen och lägger den på en stabil ytan på behörigt avstånd från basen.
 3. Ta inte i glödlampan med bara händer, använd en mjuk trasa eller liknande.
 4. Sätt i glödlampan i produkten genom att trycka in en sida och fästa den på plats mellan lamphållarens kontakter. (diagram 2)
 5. Säkerställ att glödlampans båda ändar sitter fast ordentligt i lamphållaren. Om glödlampan går sönder, byt ut den mot en likadan med samma wattantal. Sätt bara i rätt glödlampa enligt anvisningar på etiketten i basen av lampan.
 6. Besök www.mathmos.se för mer information om hur du köper en reservglödlampa.

Säkerhet

 • Med denna produkt följer en garanti i enlighet med gällande lag i respektive inköpsland och uppfyller alla gällande standardkrav.
 • Denna produkt är enbart lämplig för uttag med 220–240V ~ 50Hz. Den får enbart användas med 3A-säkring.
 • Om produkten ska installeras i ett offentligt utrymme rekommenderar vi att du monterar en jordfelsbrytare.
 • Armaturen är en dubbelisolerad produkt av klass II och behöver inte jordas.
 • Placera produkten på behörigt avstånd från barn under 14 år för att förhindra att den går sönder.
 • Använd enbart produkten i avsett syfte och i enlighet med denna manual. Använd inga tillbehör som inte rekommenderas av tillverkaren.
 • Använd inga andra medel för uppvärmning av flaskan än medföljande glödlampa och försök inte kyla ner den artificiellt.
 • Använd inte produkten i mer än tolv timmar i sträck när den har värmts upp (under en användningsperiod).
 • Vätskan i produkten är inte farlig och kan kasseras normalt (för detaljer, se våra Vanliga frågor på www.mathmos.se). Om vätskan nedsväljs av misstag, drick mycket vatten. Om symtom uppvisas, kontakta läkare.
 • Använd aldrig denna produkt om flaskan har tappats, eftersom detta försvagar materialet. Köp i sådana fall en ersättningsflaska och kasta den gamla. Om innehållet spills ut, torka upp så mycket vätska och lava du kan, och använd sedan rekommenderade metoder för att avlägsna vatten och vax från den golvtyp du har.

För att reducera risken för brännskador, elektrisk chock eller skador:

 • Dra ut sladden ur uttaget innan du sätter fast eller avlägsnar delar samt vid rengöring.
 • Använd aldrig produkten om sladd eller kontakt är skadade, om den inte fungerar korrekt, om den har tappats eller skadats eller om den har doppats i vatten.
 • Den externa böjliga sladden till produkten kan inte ersättas. Om sladden är skadad, kontakta Mathmos.
 • För att koppla ur, stäng av produkten med strömbrytaren, dra sedan ut kontakten ur uttaget.
 • Rör aldrig glödlampan om produkten är igång eller precis har slagits av, för att undvika brännskador. För att ersätta en trasig glödlampa, koppla ur produkten och låt den svalna tillräckligt.

OBS Mathmos Ltd. kan inte hållas ansvarig för skada på egendom eller person som orsakas av felaktig hantering, installation eller användning av produkten.

Elektriskt avfall bör inte slängas i hushållssoporna. Var vänlig lämna dessa vid en återvinningsanläggning. Hör med din kommun eller återförsäljare för råd om hur du återvinner. obtenir des conseils sur le recyclage.

 

SATURN LAVALAMPOR FAQs

 1. F. Var finns Mathmos-märket på min Saturn?
  S. Mathmos-märket sitter längst upp på ett av basens ben.
 2. F. Hur rengör jag min Saturn-lampa?
  S. Flaskan bör rengöras med fönsterputs och en mikrofibertrasa. Använd enbart en mikrofibertrasa för att rengöra aluminiumdelarna. Silikondelarna kan rengöras med en fuktad trasa. Använd inte rengöringsprodukter med slipmedel, eftersom detta kan skada produkten permanent.
 3. F. Hur lång tid bör det ta för min Saturn-lavalampa att värma upp?
  S. En Saturn börjar fungera inom 3–3,5 timmar, först bildas stalagmitformer, sedan oformliga lavaformer innan lavan börjar "flöda". Säkerställ att den inte står i drag eller luftkonditionering och att omgivande temperatur är minst 20 grader. OBS. En ny flaska kan ta längre tid att värma upp.
 4. F. Jag har problem med att byta glödlampa.
  S. Se till att produkten är urkopplad och sval. Glödlampan kan se ut att vara för lång för lamphållaren, men kontakterna är fjäderbelastade. Lokalisera en ände av glödlampan och tryck försiktigt in stiftet, den andra änden av glödlampan kan då passas in med hjälp av stiftet på den sidan.
 5. F. Hur mycket väger Saturn-lampan?
  S. Saturn väger totalt 24,7 kilo. Basen och aluminiumdelarna väger 5,7 kilo och flaskan väger 19 kilo. Vi rekommenderar att placering av flaskan i basen görs av två personer.
 6. F. Hur stor är Saturn-lampan?
  S. Saturn mäter 1 520 mm i höjd, 540 mm i bredd, 480 mm i djup och benen står 610 mm från varandra.
 7. F. Varför är strömbrytaren mycket större än den som används till Astro?
  S. Saturn har en fotströmbrytare, denna kräver inte större kraft att använda.
 8. F. Hur lång är strömsladden?
  S. Saturn har en fast sladd som är 3 meter lång. Se till att sladden når eluttaget utan att dras ut och att den inte utgör en snubbelrisk.
 9. F. Jag ser ibland en blå blixt från fotströmbrytaren. Är det säkert?
  S. Det är helt säkert. När spänningsföraren kommer i kontakt med den andra delen av strömbrytaren kan det ibland alstras en liten blå blixt.
 10. F. Vad är bästa sättet att flytta produkten på?
  S. Koppla först ur produkten ur uttaget och lyft sedan flaskan från basen och ställ den säkert åt sidan. Flytta basen till den nya platsen och placera sedan flaskan försiktigt ovanpå den. Släpa aldrig produkten, eftersom detta kan skada basen permanent eller till och med välta.
 11. F. Vad är hålen i fötterna till för?
  S. Detta är för att du ska kunna fästa produkten vid behov, t.ex. i offentliga utrymmen. Använd fästutrustning som är lämpad för det aktuella golvet.
 12. F. Är inte halogenlamporna som används till Saturn förbjudna?
  S. Dessa lampor är för närvarande undantagna enligt Storbritanniens och EU:s nya lagstiftning om ekodesign.
 13. F. Kan produkten användas i offentliga utrymmen?
  S. Ja. Utför en egen riskbedömning, precis som med vilken annan elektrisk produkt som helst i ett offentligt utrymme.

VANLIGA FRÅGOR

 1. F. Kan jag köpa reservdelar till min lavalampa?
  S. Ja. Mathmos lavalampor är robusta men det går att köpa reservdelar från oss.
 2. F. Det är fel på min lavalampa, vad gör jag nu?
  S. Läs först igenom dessa Vanliga Frågor och se om det finns svar på din fråga. Om så inte är fallet, erbjuder vi ett års garanti på alla våra produkter. Om du köpte din lampa för mindre än ett år sedan, kontakta vår kundtjänst som gärna står till tjänst. Läs igenom våra instruktioner om hur man returnerar felaktiga produkter, Faulty Product Returns Advice.
 3. F. Varför är min lavalampa grumlig?
  S. Lavalampor blir grumliga av två orsaker; antingen har de blivit skadade eller också har de flyttats på när de var varma eller har nått slutet på sin livslängd (2000 timmar). Du kan köpa reservflaskor till din lavalampa här.

  grumlig flaska - flaska grumlig - grumlig lavalampa - lava grumlig

 4. F. Varför finns det bubblor i glaset till min lavalampa?
  S. Flaskor till lavalamporna tillverkas i automatiserade flaskfabriker. Små bubblor är en normal del av denna tillverkningsprocess, det är inget fel.

  glasdefekter – defekt glas - bubbligt glas – småbubbligt glas - bubbliga flaskor - flaska bubblor

 5. F. Vad är skillnaden i kvalitet mellan lava-lampor från Mathmos och andra lavalampor?
  S. En speciell lavasammansättning som ger bättre flöde på lavan, längre livslängd, klarare vätskor och starkare färger. Metallkomponenterna består av tjockare metall av högre kvalitet som gör att vi kan handpolera dem till en högre glans. Våra glödlampor är riktade så att de transporterar bort värmen från basen och riktar ljuset mot lavan. Vi har en högre säkerhetsstandard och ljuskvalitet som kontrolleras av ett antal olika organisationer. Vi har ett stort utbud av reservdelar till skillnad från andra lampor som måste kastas. Vi har 50 års erfarenhet av engelsk tillverkning att falla tillbaka på.
 6. F. Hur lång tid bör det ta för min lavalampa att värma upp sig?
  S. Lavalampor ska börja fungera inom en och en halv timma från det att de sätts på. Först ser man stalagmitformationer och sedan börjar man se lavalampformationer.

  Om din lavalampa inte värmer upp inom denna tidsperiod kanske den är placerad på fel plats eller också kanske rummet är för kallt. Lavalampor ska placeras på behörigt avstånd från drag och luftkonditionering. Värmen i rummet ska vara minst 20 grader.

  hur lång är uppvärmningen - hur lång uppstart - lavalampa uppstartningstid - lavalampa uppvärmningstid

 7. F. Min lavalampa har bara en stor bubbla som inte rör sig alldeles i toppen av flaskan?
  S. Lavalampan har blivit för varm. Den kan ha stått på för länge (mer än 8 timmar), så stäng av den och låt den kallna. Den kan också vara placerad i ett rum som är för varmt (mer än 24 grader) eller i närheten av en värmekälla. Flytta på din lampa.

  lava fastnar längst upp

 8. F. Hur ska jag kassera min lavalampflaska när den nått slutet av sin livslängd?
  S. Gör ett hål i metalltoppen med en vass spets och slå ur vätskan. Flaskan kan sedan återvinnas på din lokala återvinningscentral.

  flaska kassering – kassera flaska

 9. F. Kan jag köpa nya vätskor till min lavalampa?
  S. Flaskor till lavalampor är tillslutna och vi säljer inte vätskorna separat men du kan köpa en ny flaska och innehåll till Mathmos lavalampor här.

  lavalampa vätska – ny vätska lavalampa - påfyllning – köp nya vätskor – köp nytt vax – köp ny lava

 10. F. Kan jag köpa en ny topp till min lavalampflaska?
  S. Flaskor till lavalampor är tillslutna och vi säljer inte toppar separat men du kan köpa en ny flaska och innehåll till Mathmos lavalampor här.

  lavalampa topp - topp lavalampa – köp topp

 11. F. Varför sitter flaskan till min lavalampa inte rakt i basen?
  S. Lavalampflaskorna har små variationer från tillverkningsrocessen. Vrid på flaskan tills den passar på basen.

  ostadiglavalampa – ostadig flaska - flaska ostadig

 12. F. Hur länge håller lavalampor?
  S. Lavalampor från Mathmos håller i cirka 2000 timmar. Efter detta kan du köpa nya reservflaskor här.

  lavalampa livstid - livstid lavalampa - lavalampa last

 13. F. Var kan jag köpa glödlampor till min lavalampa från Mathmos?
  S. Mathmos har ett stort utbud av glödlampor till våra lavalampor som kan köpas här.

  vilken glödlampa - köp glödlampa - vilken glödlampa behöver jag - trasig glödlampa - trasig glödlampa

 14. F. Varför säljer ni inga reservflaskor i den färg jag vill ha?
  S. Mathmos har tillverkat väldigt många olika färger under en lång tid och det går inte att ha alla färger på lager. Välj bland våra nuvarande färger.

  Specialtillverkade påfyllningar - specialtillverkade färger - specialtillverkade färger - specialtillverkade påfyllningar - flaskfärger - specialtillverkade lavafärger - specialtillverkade lavafärger - specialtillverkade flaskfärger - specialfärger

 15. F. Har ni specialtillverkade påfyllningar?
  S. Vi gör det en gång om året för vissa flaskor, kontakta vår kundtjänst om hur det går till. Observera att detta är ganska dyrt och av störst intresse för samlare.

  Specialtillverkade påfyllningar - specialtillverkade färger - specialtillverkade färger - specialtillverkade påfyllningar - flaskfärger - specialtillverkade lavafärger - specialtillverkade lavafärger - specialtillverkade flaskfärger - special färger

 16. F. Varför producerar min lavalampa konstiga stalagmitformationer?
  S. Detta är ett normalt led i uppvärmningsprocessen. Låt lampan stå på så kommer den att börja producera rörliga lavaformationer.

  konstig lava - lava fastnar

 17. F. Min lavalampa lyser inte?
  S. Kontrollera att glödlampan fungerar. Du kan köpa en ny glödlampa här. Du kan också kontrollera säkringen i stickkontakten.

  lavalampa trasig - lavalampa fungerar inte - trasig glödlampa – fel på glödlampa

 18. F. Gåt det att köpa Mathmos lavalampor och få dem levererade till USA eller Canada?
  S. Inte för tillfället.

  usa lavalampor - canada lavalampor - lavalampor usa - lavalampor canada - amerika lavalampor - lavalampor amerika - lavalampa usa

 19. F. Varför finns det särskilda flaskor till Silver Astro och Heritage Astro? Kan jag blanda dem? Kan jag beställa särskilda färger från en serie till en annan?
  S. Blandningen är olika för de två serierna. Den annodiserade finishen på Heritage-serien påverkar det sätt på vilket lavan rör sig så det går tyvärr inte att blanda dem så välj från det utbud som finns på internet just nu.

  astro flaskor - olika flaskor - heritage astro flaskor

 20. F. Varför finns det bubblor i lavan?
  S. Små bubblor i lavan är normalt särskilt när du först får lampan. Bubblorna blir mindre med tiden.
 21. F. Varför har vätskan i min flaska blivit klar?
  S. Färgen i lavavätskan bleknar med tiden, särskilt om det står i direkt solljus. Om din lampa köptes inom det senaste året och du följde instruktionerna, kontakta vårt kundtjänstteam. Om din lampa köptes för över ett år sedan kan du köpa en ny flaska här.

  vätska klar - klar vätska

 22. F. Vätskenivån i lampan är för låg. Kan jag fylla på den?
  S. Nej, flaskorna till Mathmos lavalampor är slutna enheter. Försök inte att ta bort toppen och försök inte under några omständigheter att fylla på vätskan. Värmen från lavalampan gör att vattnet expanderar och om vätskan fylls på kan det leda till att det blir för mycket vätska vilket sätter press på glaset när vätskan expanderar. Om du inte är nöjd med din flaska kan du köpa en ny flaska här.

  vätska låg - vätska påfyllning – fylla på vätska

 23. F. Varför fastnar det vax på sidan av flaskan?
  S. Om du använder lampan några gånger kommer vaxet att fastna på resten av vaxen. Om detta inte händer och din lampa köptes för mindre än ett år sedan kan du kontakta oss här. Om din lampa är över ett år gammal kan du köpa en reservflaska här.

  Vax fastnar

 24. F. Kan man få andra färger utöver de som finns på er webbplats?
  S. Nej, men vi lägger hela tiden till nya färger så anmäl dig till vår mailinglista om du vill veta när vi får fram nya färger.

  Specialtillverkade flaskor - specialflaskor – specialtillverkade flaskor - specialfärger

 25. F. Min Jet lavalampa fungerar inte, vad gör jag nu?
  S. Du kanske kan köpa glödlampor till din jet här. Annars kan vi tyvärr inte hjälpa dig eftersom vi slutade tillverka jet för många år sedan.

  jet lavalampa trasig - jet lavalampa reserv - jet utbytes

 26. F. Varför flyter det omkring en metallfjäder in flaskan på min lavalampa?
  S. Metallfjädern är en nödvändig del i flaskan till lavalampan. Den ska dock sitta i botten av flaskan. Låt lampan vara på i ett flertal timmar så sjunker förhoppningsvis fjädern till botten igen.

  Metallspiral i flaskan – metallfjäder i flaskan

 27. F. Varför passar inte min nya Telstar-flaska på min gamla Telstar-bas?
  S. Flaskor och bastoleranser kan variera med tiden, kontakta kundtjänst här.

  Flaskan passar inte - flaska passar inte – ostadig flaska

 28. F. Varför kan jag se konstiga saker i min nya lavalampflaska?
  S. Det får inte finnas något annat än lava och vätska i flaskan, kontakta kundtjänst här.

  Hår i lavalampan – hår i flaskan – smuts i flaskan – smuts i lavalampan

 29. F. Hur gammal är min lavalampa?
  S. Det har förekommit många små förändringar vid tillverkningen av Mathmos lavalampor under alla de år som vi har tillverkat våra lampor. Datering av lavalampor är inte något som vi kan hjälpa till med. Du kan försöka med att gå in på en av de sidor som specialiserat sig på detta som t.ex. www.flowoflava.com och börja leta där.
 30. F. Hur gör jag rent min lavalampa?
  S. Flaskan ska rengöras med fönsterputs och en duk. Basen och toppen är av aluminium så använd rekommenderade produkter. Om du inte är säker, använd bara en mjuk trasa.

  rengör lavalampa - polera lavalampa

 31. F. Min lavalampa gick sönder på golvet.  Hur städar jag golvet?
  S. Avlägsna så mycket vätska och lava du kan från golvet. Använd sedan rekommenderade rengöringsmetoder för att ta bort färgat vatten och vax avsett för det golv du har.

  flaska krossad - krossad flaska

 32. F. Kan jag köpa glödlampor med bajonettfattning till min lampa från 60-talet?
  S. Tyvärr inte från oss men du kanske kan hitta dem på internet.

  Glödlampa med bajonettfattning

 33. F. Kan ni laga min Smart Astro?
  S. Kontakta oss här så får vi se.

  smart astro utbytes - trasig smart astro - felaktig smart astro

 34. F. Passar en reservflaska på min Copper Astro eller Lantern från 1960-talet?
  S. Ja, det borde gå.

  flaska copper lavalampa

 35. F. Den reservflaska jag beställde passar inte på lampan. Kan jag byta ut den?
  S. Ja, kontakta kundtjänst här.

  Byt ut - byt flaska – beställde fel flaska

 36. F. Kan jag köpa ny vätska och vax?
  S. Nej, köp en helt ny flaska här.

  påfyllning - vätska påfyllning - påfyllning vätska - påfyllning flaska - flaska påfyllning - köp vätska påfyllning - köp flaska påfyllning - köp nya vätskor - köp nytt vax - köp ny lava

 37. F. Kan jag köpa en glitterflaska?
  S. Det finns för närvarande inga glitterflaskor i vårt utbud.
 38. F. Hur länge håller en flaska eller glödlampa?
  S. Mathmos lavalampflaskor håller i 2000 timmar. Glödlampornas livslängd kan variera men är garanterade i ett år från inköpsdatum.

  Hur länge flaska – hur länge glödlampa - trasig glödlampa - trasig glödlampa

 39. F. Kan jag köpa reservglödlampor till min USA Telstarlampa?
  S. Tyvärr inte från oss med det kan gå att köpa på internet från USA.

  telstar amerikansk - amerikansk telstar - rocketlavalampa - glödlampa telstar - telstar glödlampa usa

 40. F. Kan jag köpa reservflaskor/glödlampor till min 3-i-1 lavalampa?
  S. även om vi inte har flaskor eller glödlampor till denna produkt som vi inte tillverkar längre på lager kan du köpa vanliga glödlampor och flaskor här.

  tre i ett - 3 i ett - 3 i 1

 41. F. Gummiskydden från undersidan av min Telstar har försvunnit. Vad gör jag nu?
  S. Köp ett set här.

  telstar gummifötter - telstar reservdelar - gummifötter telstar - gummifötter rocket

 42. F. Kan jag köpa ett nytt glasvärmeskydd till mitt fluidium?
  S. Denna del kan inte köpas separat.

  fluidiumdelar - fluidiumreservdelar

 43. F. Kan jag köpa en ny dimmer till min Lunar?
  S. Vi har inte denna reservdel på lager till Lunar som vi inte längre tillverkar.

  dimmer lunar - lunar dimmer

 44. F. Är Mathmos lavalampor lämpliga för barn?
  S. Inga lavalampor på marknaden är lämpliga för barn uner 14. I likhet med andra lavalampor ska lavalampor från Mathmos placeras utom räckhåll för barn under 14.

  åldersgräns - barn

 45. F. Kan jag köpa en reservflaska till min Jet?
  S. Tyvärr saluför Mathmos inte längre reservflaskor till Jet som nu utgått ur sortimentet.

  jet flaska - flaska jet

 46. F. Kan jag köpa reservflaskor till min Lunar?
  S. Ja, de finns att köpa här.

  lunar flaska - rocket flaska - flaska lunar

: *
: *
: *
 
 
 
 
Vi har placerat cookies på din dator för att förbättra webbplatsen. Jag vill veta mer
    
Gå tillbaka