Utökat öppet köp - Fri, snabb frakt utan extra avgifter - Två års garanti
Lavalampan Astro: Koppar
1100.00kr Fri, snabb frakt
Silver
Lavalampan Astro: Koppar

En serie av de klassiska Astrolamporna från 1963 i den ursprungliga kopparfinishen.

Lavalampan Astro: Koppar

Astro är den första lavalampan och skapades 1963 av Mathmos grundare och uppfinnare av lavalampan, Edward Craven Walker.

Dessa modeller är tillverkade av handspunnen anodiserad metall i kopparfinish, samma som de ursprungliga Astrolamporna på 60- och 70-talen. Den ser lika fräsch ut idag som den gjorde 1963 när den första lampan rullade av bandet i Poole, Dorset. Den finns i tio lavafärgkombinationer, alla med Mathmos unika formel med lång livslängd. Reservdelar för denna klassiska design finns att beställa från Mathmos, både för modeller tillverkade på 60-talet som för dagens moderna modeller.

Mathmos Astro Koppar Lavalampa - gul med Orange Lava Mathmos Astro Koppar Lavalampa - lila med rod Lava Mathmos Astro Koppar Lavalampa - lila med Orange Lava Mathmos Astro Koppar Lavalampa - bla med gron Lava Mathmos Astro Koppar Lavalampa - bla med bla Lava Mathmos Astro Koppar Lavalampa - bla med svart Lava

Tillverkad i Storbritannien

Mathmos tillverkar lavalampan Astro i Storbritannien. Alla våra lampor är tillverkas enligt mycket höga normer för kvalitet och säkerhet.


Reservdelar

Reservdelar, inklusive utbytesflaskor och glçdlampor, kan beställas för alla Astro-lampor som tillverkats från 1960-talet fram till idag.


Gold Star Service

Mathmos innehar Gold Star Trusted Merchant (betrodd handlare) online. Besök Feefoo för kundrecensioner om våra produkter och tjänster.


Unik lavaformel

Vätskorna i Mathmos unika lampformel ger starkare ljus och färger och har längre livstid än andra lavalampor.


Högsta kvalitet

Vi använder bara alluminium av allra högsta kvalitet som poleras till en blänkande glans. Halogenlampor, med lång livstid och som specialtillverkats för Mathmos lavalampor, riktar ljus och värme mot lavan och bort från basen.


Snygg förpackning

Den snygga presentförpackningen är en garanti för att din lampa anländer i perfekt skick och är uppskattad vid första ögonkastet.


Uppfanns av vår grundare

Astro var den första lavalampan som Edward Craven Walker, Mathmos grundare, designade och året var 1963.


Tillverkad i Poole sedan 1963

Astro har tillverkats i Poole, Dorset, England i över 50 år och har exporterats över hela världen.


Astro på 60-talet

I en annons från 60-talet står det "Den perfekta presenten till släkt och vänner - och varför inte till dig själv?"


Astro på 70-talet

Astrolampan var ett måste i innehem på 60- och 70-talen och syndes i många kult-tv-serier från den tiden.


Astro på 90-talet

Mathmos Astro fick en enorm pånyttfödelse under 90-talet och miljontals lampor tillverkades i Poole och såldes över hela världen.


Och idag...

Numera är Mathmos Astro en designklassiker som har bevarat sitt värde. Håll ögonen öppna för kortlivade specialversioner för samlare.

Vikt: 2.95kg
Produktstorlek: höjd 430mm
Drift: Elnät
Material: Bas och topp av polerad aluminium - Glasflaska - Mathmos lavaformula
 

Lampa:35W Halogen Spotlight glödlampa - GU10 240V 38°
 
Livslängd:2000hrs
Temperatur: 2700K
Lumens 173lm
Kw/h 0.035
 

Mathmos astro lava lamp children advice

VARNING!

Lavalampor är inga leksaker. Placera dem på behörigt avstånd från barn under 14 år.

Instruktioner för Mathmos lavalampa

Placering

Placera din lavalampa på ett jämt underlag i rumstemperaturer på mellan 20 och 24°C.

Placera lampan på behörigt avstånd från;

  • barn under 14 år – för att förhindra att lampan går sönder
  • solljus – för att förhindra blekning
  • drag – för att förhindra långsam funktion
  • kalla platser – för att förhindra att lampan skulle frysa
  • heta platser – för att förhindra överhettning
  • djur – för att förhindra att lampan går sönder
  • placera inte lampan på mattor och blockera inte heller ventilationsutrymmet under lampan

 

Uppsättning & uppvärmning

Placera lampan på en bas med skruvlocket längst upp. Om den inte sitter jämnt, vrid lite på lampan. Sätt sedan i kontakten och sätt på lampan. OBS. Det är normalt att det förekommer bubblor och gjutningsrepor i glaset.

Se till att lampan befinner sig på behörigt avstånd från direkt solljus för att förebygga att färgen bleknar. Uppvärmning tar mellan 1 och 3 timmar beroende på storleken på modellen och den omgivande temperaturen. Stalagmitmönster kan formas under uppvärmningsprocessen. Dessa kommer att smälta och sedan kommer lavan att börja flöda. Observera att uppvärmningstiden kommer att minska allteftersom lampan används.

Operation

Din lavalampa från Mathmos fungerar bäst efter att du har använt den fyra eller fem gånger. De första gångerna kan du kanske se några små luftbubblor i lavan.

Observera att du inte ska lämna din lavalampa på i mer än sex timmar om dagen eller låta den överhettas; detta kommer att förlänga livslängden på din lampa. Överhettning kan observeras om det finns antingen en stor bubbla eller många små.

Lampan får aldrig skakas eller flyttas medan den fortfarande är varm eftersom detta leder till att den blir grumlig, något som inte går att åtgärda. Observera att det är normalt att basen blir väldigt het.

Reservdelar

När din lavalampa har nått slutet av sin livscykel kommer den att bli grumlig, färgerna kan blekna och den kommer inte att röra sig lika bra som den gjorde tidigare. Detta inträffar efter cirka 2000 timmars drift. Då kan du köpa en ny flaska på www.mathmos.se i någon av de färger som vi har för närvarande. Observera att vi inte kan fylla på gamla flaskor. Öppna under inga omständigheter flaskan eller fyll på vätska.

Om glödlampan går sönder, byt ut den mot en likadan med samma watt. Sätt bara i rätt glödlampa enligt anvisningar på etiketten i basen av lampan. Glödlampor kan köpas på www.mathmos.se där du också hittar många andra reservdelar.

Säkerhet

Denna lampa har testats enligt relevanta säkerhetsnormer och lagstadgad garanti i det land som lampan köptes medföljer lampan. Vätskan i lamporna är inte farlig och kan kasseras på normalt sätt (för information, se våra Vanliga Frågor på vår webbplats). Använd aldrig en lampa om flaskan har tappats eftersom detta kan ha gjort glaset svagare. Skaffa en reservflaska och kasta den gamla. Lämna inte lampan utan översikt när det finns småbarn i närheten. Om vätskan skulle sväljas av misstag, drick rikligt med vatten. Om den spills på huden eller kommer i kontakt med ögonen, skölj med kallt vatten. Om det uppstår symptom, rådfråga läkare.

Om du har ytterligare frågor om din lavalampa, gå in på http://www.mathmos.se/vanliga-fragor-lavalampan-mathmos.html

: *
: *
: *
 
 
 
 
Vi har placerat cookies på din dator för att förbättra webbplatsen. Jag vill veta mer
    
Gå tillbaka