Utökat öppet köp - Fri, snabb frakt utan extra avgifter - Två års garanti
Lavalampa Telstar: Silver
1100.00kr Fri, snabb frakt
Lavalampan Telstar Rocket - av Louise & David Mathmos Lavalampan Telstar Rocket - Vintage
Lavalampa Telstar: Silver

Den klassiska raketformade lavalampan, nu i sju färgkombinationer, alla med Mathmos unika lavaformel.

Lavalampa Telstar: Silver

Telstar-modellen fick sin inspiration från 60-talets rymdkapplöpning. Telstarlampans ben är precisionsgjutna och kromade med Mathmos-loggan i relief. Telstarflaskorna är fyllda för hand i Mathmos brittiska fabrik, alla med vår unika lavalampsformel med lång livslängd som vår grundare och uppfinnaren av lavalampan, Edward Craven, Walker tog fram. Varje enskild Telstar-lampa testas och inspekteras individuellt för att försäkra att våra lampor är de bästa som finns att tillgå. Reservdelar och glödlampor kan beställas från Mathmos efter behov.

Mathmos Telstar raket Lavalampa - klar med svart Lava Mathmos Telstar raket Lavalampa - bla med rosa Lava Mathmos Telstar raket Lavalampa - gul med rod Lava Mathmos Telstar raket Lavalampa - lila med Orange Lava Mathmos Telstar raket Lavalampa - bla med gron Lava Mathmos Telstar raket Lavalampa - lila med rod Lava

Högsta kvalitet

Mathmos tillverkar Telstar lavalampan enligt allra högsta normer för kvalitet och säkerhet.


Reservdelar

Utbytesdelar till Telstarlampan, inklusive glödlampor och flaskor, kan beställas.


Gold Star Service

Mathmos innehar Gold Star Trusted Merchant (betrodd handlare) online. Besök Feefoo för kundrecensioner om våra produkter och tjänster.


Unik lavaformel

Vätskorna i Mathmos unika lampformel ger starkare ljus och färger och har längre livstid än andra lavalampor.


Snygg förpackning

Den snygga presentförpackningen är en garanti för att din lampa anländer i perfekt skick och är uppskattad vid första ögonkastet.

Vikt: 2kg
Produktstorlek: höjd 500mm
Drift: Elnät
Material: Bas och topp av polerad aluminium - Polerade gjutna ben av zink - Glasflaska - Mathmos lavaformula.
 

Lampa:240V Max 28W GU10 Spotglödlampa
 
Livslängd:2000hrs
Temperatur: 2700K
Lumens 190lm
Kw/h 0.028
 

Mathmos astro lava lamp children advice

VARNING!

Lavalampor är inga leksaker. Placera dem på behörigt avstånd från barn under 14 år.

Instruktioner för Mathmos lavalampa

Placering

Placera din lavalampa på ett jämt underlag i rumstemperaturer på mellan 20 och 24°C.

Placera lampan på behörigt avstånd från;

  • barn under 14 år – för att förhindra att lampan går sönder
  • solljus – för att förhindra blekning
  • drag – för att förhindra långsam funktion
  • kalla platser – för att förhindra att lampan skulle frysa
  • heta platser – för att förhindra överhettning
  • djur – för att förhindra att lampan går sönder
  • placera inte lampan på mattor och blockera inte heller ventilationsutrymmet under lampan

 

Uppsättning & uppvärmning

Placera lampan på en bas med skruvlocket längst upp. Om den inte sitter jämnt, vrid lite på lampan. Sätt sedan i kontakten och sätt på lampan. OBS. Det är normalt att det förekommer bubblor och gjutningsrepor i glaset.

Se till att lampan befinner sig på behörigt avstånd från direkt solljus för att förebygga att färgen bleknar. Uppvärmning tar mellan 1 och 3 timmar beroende på storleken på modellen och den omgivande temperaturen. Stalagmitmönster kan formas under uppvärmningsprocessen. Dessa kommer att smälta och sedan kommer lavan att börja flöda. Observera att uppvärmningstiden kommer att minska allteftersom lampan används.

Operation

Din lavalampa från Mathmos fungerar bäst efter att du har använt den fyra eller fem gånger. De första gångerna kan du kanske se några små luftbubblor i lavan.

Observera att du inte ska lämna din lavalampa på i mer än sex timmar om dagen eller låta den överhettas; detta kommer att förlänga livslängden på din lampa. Överhettning kan observeras om det finns antingen en stor bubbla eller många små.

Lampan får aldrig skakas eller flyttas medan den fortfarande är varm eftersom detta leder till att den blir grumlig, något som inte går att åtgärda. Observera att det är normalt att basen blir väldigt het.

Reservdelar

När din lavalampa har nått slutet av sin livscykel kommer den att bli grumlig, färgerna kan blekna och den kommer inte att röra sig lika bra som den gjorde tidigare. Detta inträffar efter cirka 2000 timmars drift. Då kan du köpa en ny flaska på www.mathmos.se i någon av de färger som vi har för närvarande. Observera att vi inte kan fylla på gamla flaskor. Öppna under inga omständigheter flaskan eller fyll på vätska.

Om glödlampan går sönder, byt ut den mot en likadan med samma watt. Sätt bara i rätt glödlampa enligt anvisningar på etiketten i basen av lampan. Glödlampor kan köpas på www.mathmos.se där du också hittar många andra reservdelar.

Säkerhet

Denna lampa har testats enligt relevanta säkerhetsnormer och lagstadgad garanti i det land som lampan köptes medföljer lampan. Vätskan i lamporna är inte farlig och kan kasseras på normalt sätt (för information, se våra Vanliga Frågor på vår webbplats). Använd aldrig en lampa om flaskan har tappats eftersom detta kan ha gjort glaset svagare. Skaffa en reservflaska och kasta den gamla. Lämna inte lampan utan översikt när det finns småbarn i närheten. Om vätskan skulle sväljas av misstag, drick rikligt med vatten. Om den spills på huden eller kommer i kontakt med ögonen, skölj med kallt vatten. Om det uppstår symptom, rådfråga läkare.

Om du har ytterligare frågor om din lavalampa, gå in på http://www.mathmos.se/vanliga-fragor-lavalampan-mathmos.html

: *
: *
: *
 
 
 
 
Vi har placerat cookies på din dator för att förbättra webbplatsen. Jag vill veta mer
    
Gå tillbaka