Fri, snabb frakt utan extra avgifter - Två års garanti
Lavalampa Telstar: Silver
1150.00kr Fri, snabb frakt
Lavalampan Telstar Rocket - av Louise & David Mathmos Lavalampan Telstar Rocket - Vintage
Lavalampa Telstar: Silver

Den klassiska raketformade lavalampan, nu i sju färgkombinationer, alla med Mathmos unika lavaformel.

Lavalampa Telstar: Silver

Telstar-modellen fick sin inspiration från 60-talets rymdkapplöpning. Telstarlampans ben är precisionsgjutna och kromade med Mathmos-loggan i relief. Telstarflaskorna är fyllda för hand i Mathmos brittiska fabrik, alla med vår unika lavalampsformel med lång livslängd som vår grundare och uppfinnaren av lavalampan, Edward Craven, Walker tog fram. Varje enskild Telstar-lampa testas och inspekteras individuellt för att försäkra att våra lampor är de bästa som finns att tillgå. Reservdelar och glödlampor kan beställas från Mathmos efter behov.

Mathmos Telstar raket Lavalampa - klar med svart Lava Mathmos Telstar raket Lavalampa - bla med rosa Lava Mathmos Telstar raket Lavalampa - gul med rod Lava Mathmos Telstar raket Lavalampa - lila med Orange Lava Mathmos Telstar raket Lavalampa - bla med gron Lava Mathmos Telstar raket Lavalampa - lila med rod Lava

Högsta kvalitet

Mathmos tillverkar Telstar lavalampan enligt allra högsta normer för kvalitet och säkerhet.


Reservdelar

Utbytesdelar till Telstarlampan, inklusive glödlampor och flaskor, kan beställas.


Gold Star Service

Mathmos innehar Gold Star Trusted Merchant (betrodd handlare) online. Besök Feefoo för kundrecensioner om våra produkter och tjänster.


Unik lavaformel

Vätskorna i Mathmos unika lampformel ger starkare ljus och färger och har längre livstid än andra lavalampor.


Snygg förpackning

Den snygga presentförpackningen är en garanti för att din lampa anländer i perfekt skick och är uppskattad vid första ögonkastet.

Vikt: 2kg
Produktstorlek: höjd 500mm
Drift: Elnät
Material: Bas och topp av polerad aluminium - Polerade gjutna ben av zink - Glasflaska - Mathmos lavaformula.
 

Lampa:240V Max 28W GU10 Spotglödlampa
 
Livslängd:2000hrs
Temperatur: 2700K
Lumens 190lm
Kw/h 0.028
 

Mathmos astro lava lamp children advice

VARNING!

Lavalampor är inga leksaker. Placera dem på behörigt avstånd från barn under 14 år.

 1. F. Kan jag köpa reservdelar till min lavalampa?
  S. Ja. Mathmos lavalampor är robusta men det går att köpa reservdelar från oss.
 2. F. Det är fel på min lavalampa, vad gör jag nu?
  S. Läs först igenom dessa Vanliga Frågor och se om det finns svar på din fråga. Om så inte är fallet, erbjuder vi ett års garanti på alla våra produkter. Om du köpte din lampa för mindre än ett år sedan, kontakta vår kundtjänst som gärna står till tjänst. Läs igenom våra instruktioner om hur man returnerar felaktiga produkter, Faulty Product Returns Advice.
 3. F. Varför är min lavalampa grumlig?
  S. Lavalampor blir grumliga av två orsaker; antingen har de blivit skadade eller också har de flyttats på när de var varma eller har nått slutet på sin livslängd (2000 timmar). Du kan köpa reservflaskor till din lavalampa här.

  grumlig flaska - flaska grumlig - grumlig lavalampa - lava grumlig

 4. F. Varför finns det bubblor i glaset till min lavalampa?
  S. Flaskor till lavalamporna tillverkas i automatiserade flaskfabriker. Små bubblor är en normal del av denna tillverkningsprocess, det är inget fel.

  glasdefekter – defekt glas - bubbligt glas – småbubbligt glas - bubbliga flaskor - flaska bubblor

 5. F. Vad är skillnaden i kvalitet mellan lava-lampor från Mathmos och andra lavalampor?
  S. En speciell lavasammansättning som ger bättre flöde på lavan, längre livslängd, klarare vätskor och starkare färger. Metallkomponenterna består av tjockare metall av högre kvalitet som gör att vi kan handpolera dem till en högre glans. Våra glödlampor är riktade så att de transporterar bort värmen från basen och riktar ljuset mot lavan. Vi har en högre säkerhetsstandard och ljuskvalitet som kontrolleras av ett antal olika organisationer. Vi har ett stort utbud av reservdelar till skillnad från andra lampor som måste kastas. Vi har 50 års erfarenhet av engelsk tillverkning att falla tillbaka på.
 6. F. Hur lång tid bör det ta för min lavalampa att värma upp sig?
  S. Lavalampor ska börja fungera inom en och en halv timma från det att de sätts på. Först ser man stalagmitformationer och sedan börjar man se lavalampformationer.

  Om din lavalampa inte värmer upp inom denna tidsperiod kanske den är placerad på fel plats eller också kanske rummet är för kallt. Lavalampor ska placeras på behörigt avstånd från drag och luftkonditionering. Värmen i rummet ska vara minst 20 grader.

  hur lång är uppvärmningen - hur lång uppstart - lavalampa uppstartningstid- lavalampa uppvärmningstid

 7. F. Min lavalampa har bara en stor bubbla som inte rör sig alldeles i toppen av flaskan?
  S. Lavalampan har blivit för varm. Den kan ha stått på för länge (mer än 8 timmar), så stäng av den och låt den kallna. Den kan också vara placerad i ett rum som är för varmt (mer än 24 grader) eller i närheten av en värmekälla. Flytta på din lampa.

  lava fastnar längst upp

 8. F. Hur ska jag kassera min lavalampflaska när den nått slutet av sin livslängd?
  S. Gör ett hål i metalltoppen med en vass spets och slå ur vätskan. Flaskan kan sedan återvinnas på din lokala återvinningscentral.

  flaska kassering – kassera flaska

 9. F. Kan jag köpa nya vätskor till min lavalampa?
  S. Flaskor till lavalampor är tillslutna och vi säljer inte vätskorna separat men du kan köpa en ny flaska och innehåll till Mathmos lavalampor här.

  lavalampa vätska – ny vätska lavalampa - påfyllning – köp nya vätskor – köp nytt vax – köp ny lava

 10. F. Kan jag köpa en ny topp till min lavalampflaska?
  S. Flaskor till lavalampor är tillslutna och vi säljer inte toppar separat men du kan köpa en ny flaska och innehåll till Mathmos lavalampor här. lavalampa topp - topp lavalampa – köp topp

 11. F. Varför sitter flaskan till min lavalampa inte rakt i basen?
  S. Lavalampflaskorna har små variationer från tillverkningsrocessen. Vrid på flaskan tills den passar på basen.

  ostadiglavalampa – ostadig flaska - flaska ostadig

 12. F. Hur länge håller lavalampor?
  S. Lavalampor från Mathmos håller i cirka 2000 timmar. Efter detta kan du köpa nya reservflaskor här.

  lavalampa livstid - livstid lavalampa - lavalampa last

 13. F. Var kan jag köpa glödlampor till min lavalampa från Mathmos?
  S. Mathmos har ett stort utbud av glödlampor till våra lavalampor som kan köpas här.

  vilken glödlampa - köp glödlampa - vilken glödlampa behöver jag - trasig glödlampa - trasig glödlampa

 14. F. Varför säljer ni inga reservflaskor i den färg jag vill ha?
  S. Mathmos har tillverkat väldigt många olika färger under en lång tid och det går inte att ha alla färger på lager. Välj bland våra nuvarande färger.

  Specialtillverkade påfyllningar - specialtillverkade färger - specialtillverkade färger - specialtillverkade påfyllningar - flaskfärger - specialtillverkade lavafärger - specialtillverkade lavafärger - specialtillverkade flaskfärger - specialfärger

 15. F. Har ni specialtillverkade påfyllningar?
  S. Vi gör det en gång om året för vissa flaskor, kontakta vår kundtjänst om hur det går till. Observera att detta är ganska dyrt och av störst intresse för samlare.

  Specialtillverkade påfyllningar - specialtillverkade färger - specialtillverkade färger - specialtillverkade påfyllningar - flaskfärger - specialtillverkade lavafärger - specialtillverkade lavafärger - specialtillverkade flaskfärger - special färger

 16. F. Varför producerar min lavalampa konstiga stalagmitformationer?
  S. Detta är ett normalt led i uppvärmningsprocessen. Låt lampan stå på så kommer den att börja producera rörliga lavaformationer.

  konstig lava - lava fastnar

 17. F. Min lavalampa lyser inte?
  S. Kontrollera att glödlampan fungerar. Du kan köpa en ny glödlampa här. Du kan också kontrollera säkringen i stickkontakten.

  lavalampa trasig - lavalampa fungerar inte - trasig glödlampa – fel på glödlampa

 18. F. Gåt det att köpa Mathmos lavalampor och få dem levererade till USA eller Canada?
  S. Inte för tillfället.

  usa lavalampor - canada lavalampor - lavalampor usa - lavalampor canada - amerika lavalampor - lavalampor amerika - lavalampa usa

 19. F. Varför finns det särskilda flaskor till Silver Astro och Heritage Astro? Kan jag blanda dem? Kan jag beställa särskilda färger från en serie till en annan?
  S. Blandningen är olika för de två serierna. Den annodiserade finishen på Heritage-serien påverkar det sätt på vilket lavan rör sig så det går tyvärr inte att blanda dem så välj från det utbud som finns på internet just nu.

  astro flaskor - olika flaskor - heritage astro flaskor

 20. F. Varför finns det bubblor i lavan?
  S. Små bubblor i lavan är normalt särskilt när du först får lampan. Bubblorna blir mindre med tiden.
 21. F. Varför har vätskan i min flaska blivit klar?
  S. Färgen i lavavätskan bleknar med tiden, särskilt om det står i direkt solljus. Om din lampa köptes inom det senaste året och du följde instruktionerna, kontakta vårt kundtjänstteam. Om din lampa köptes för över ett år sedan kan du köpa en ny flaska här.

  vätska klar - klar vätska

 22. F. Vätskenivån i lampan är för låg. Kan jag fylla på den?
  S. Nej, flaskorna till Mathmos lavalampor är slutna enheter. Försök inte att ta bort toppen och försök inte under några omständigheter att fylla på vätskan. Värmen från lavalampan gör att vattnet expanderar och om vätskan fylls på kan det leda till att det blir för mycket vätska vilket sätter press på glaset när vätskan expanderar. Om du inte är nöjd med din flaska kan du köpa en ny flaska här.

  vätska låg - vätska påfyllning – fylla på vätska

 23. F. Varför fastnar det vax på sidan av flaskan?
  S. Om du använder lampan några gånger kommer vaxet att fastna på resten av vaxen. Om detta inte händer och din lampa köptes för mindre än ett år sedan kan du kontakta oss här. Om din lampa är över ett år gammal kan du köpa en reservflaska här.

  Vax fastnar

 24. F. Kan man få andra färger utöver de som finns på er webbplats?
  S. Nej, men vi lägger hela tiden till nya färger så anmäl dig till vår mailinglista om du vill veta när vi får fram nya färger.

  Specialtillverkade flaskor - specialflaskor – specialtillverkade flaskor - specialfärger

 25. F. Min Jet lavalampa fungerar inte, vad gör jag nu?
  S. Du kanske kan köpa glödlampor till din jet här. Annars kan vi tyvärr inte hjälpa dig eftersom vi slutade tillverka jet för många år sedan.

  jet lavalampa trasig - jet lavalampa reserv - jet utbytes

 26. F. Varför flyter det omkring en metallfjäder in flaskan på min lavalampa?
  S. Metallfjädern är en nödvändig del i flaskan till lavalampan. Den ska dock sitta i botten av flaskan. Låt lampan vara på i ett flertal timmar så sjunker förhoppningsvis fjädern till botten igen.

  Metallspiral i flaskan – metallfjäder i flaskan

 27. F. Varför passar inte min nya Telstar-flaska på min gamla Telstar-bas?
  S. Flaskor och bastoleranser kan variera med tiden, kontakta kundtjänst här.

  Flaskan passar inte - flaska passar inte – ostadig flaska

 28. F. Varför kan jag se konstiga saker i min nya lavalampflaska?
  S. Det får inte finnas något annat än lava och vätska i flaskan, kontakta kundtjänst här.

  Hår i lavalampan – hår i flaskan – smuts i flaskan – smuts i lavalampan

 29. F. Hur gammal är min lavalampa?
  S. Det har förekommit många små förändringar vid tillverkningen av Mathmos lavalampor under alla de år som vi har tillverkat våra lampor. Datering av lavalampor är inte något som vi kan hjälpa till med. Du kan försöka med att gå in på en av de sidor som specialiserat sig på detta som t.ex. www.flowoflava.com och börja leta där.
 30. F. Hur gör jag rent min lavalampa?
  S. Flaskan ska rengöras med fönsterputs och en duk. Basen och toppen är av aluminium så använd rekommenderade produkter. Om du inte är säker, använd bara en mjuk trasa.

  rengör lavalampa - polera lavalampa

 31. F. Min lavalampa gick sönder på golvet.  Hur städar jag golvet?
  S. Avlägsna så mycket vätska och lava du kan från golvet. Använd sedan rekommenderade rengöringsmetoder för att ta bort färgat vatten och vax avsett för det golv du har.

  flaska krossad - krossad flaska

 32. F. Kan jag köpa glödlampor med bajonettfattning till min lampa från 60-talet?
  S. Tyvärr inte från oss men du kanske kan hitta dem på internet.

  Glödlampa med bajonettfattning

 33. F. Kan ni laga min Smart Astro?
  S. Kontakta oss här så får vi se.

  smart astro utbytes - trasig smart astro - felaktig smart astro

 34. F. Passar en reservflaska på min Copper Astro eller Lantern från 1960-talet?
  S. Ja, det borde gå.

  flaska copper lavalampa

 35. F. Den reservflaska jag beställde passar inte på lampan. Kan jag byta ut den?
  S. Ja, kontakta kundtjänst här.

  Byt ut - byt flaska – beställde fel flaska

 36. F. Kan jag köpa ny vätska och vax?
  S. Nej, köp en helt ny flaska här.

  påfyllning - vätska påfyllning - påfyllning vätska - påfyllning flaska - flaska påfyllning - köp vätska påfyllning - köp flaska påfyllning - köp nya vätskor - köp nytt vax - köp ny lava

 37. F. Kan jag köpa en glitterflaska?
  S. Det finns för närvarande inga glitterflaskor i vårt utbud.
 38. F. Hur länge håller en flaska eller glödlampa?
  S. Mathmos lavalampflaskor håller i 2000 timmar. Glödlampornas livslängd kan variera men är garanterade i ett år från inköpsdatum.

  Hur länge flaska – hur länge glödlampa - trasig glödlampa - trasig glödlampa

 39. F. Kan jag köpa reservglödlampor till min USA Telstarlampa?
  S. Tyvärr inte från oss med det kan gå att köpa på internet från USA.

  telstar amerikansk - amerikansk telstar - rocketlavalampa - glödlampa telstar - telstar glödlampa usa

 40. F. Kan jag köpa reservflaskor/glödlampor till min 3-i-1 lavalampa?
  S. även om vi inte har flaskor eller glödlampor till denna produkt som vi inte tillverkar längre på lager kan du köpa vanliga glödlampor och flaskor här.

  tre i ett - 3 i ett - 3 i 1

 41. F. Gummiskydden från undersidan av min Telstar har försvunnit. Vad gör jag nu?
  S. Köp ett set här.

  telstar gummifötter - telstar reservdelar - gummifötter telstar - gummifötter rocket

 42. F. Kan jag köpa ett nytt glasvärmeskydd till mitt fluidium?
  S. Denna del kan inte köpas separat.

  fluidiumdelar - fluidiumreservdelar

 43. F. Kan jag köpa en ny dimmer till min Lunar?
  S. Vi har inte denna reservdel på lager till Lunar som vi inte längre tillverkar.

  dimmer lunar - lunar dimmer

 44. F. Är Mathmos lavalampor lämpliga för barn?
  S. Inga lavalampor på marknaden är lämpliga för barn uner 14. I likhet med andra lavalampor ska lavalampor från Mathmos placeras utom räckhåll för barn under 14.

  åldersgräns - barn

 45. F. Kan jag köpa en reservflaska till min Jet?
  S. Tyvärr saluför Mathmos inte längre reservflaskor till Jet som nu utgått ur sortimentet.

  jet flaska - flaska jet

 46. F. Kan jag köpa reservflaskor till min Lunar?
  S. Ja, de finns att köpa här.

  lunar flaska - rocket flaska - flaska lunar

 47. F. Vilken storlek på teljus fungerar bäst i Fireflow?
  S. De högre 15 mm teljusen fungerar bäst.
 48. F. Kan Fireflow användas utomhus?
  S. Ja, men som vanliga oskyddade stearinljus måste den placeras på vindfri plats.

Instruktioner för Mathmos lavalampa

Placering

Placera din lavalampa på ett jämt underlag i rumstemperaturer på mellan 20 och 24°C.

Placera lampan på behörigt avstånd från;

 • barn under 14 år – för att förhindra att lampan går sönder
 • solljus – för att förhindra blekning
 • drag – för att förhindra långsam funktion
 • kalla platser – för att förhindra att lampan skulle frysa
 • heta platser – för att förhindra överhettning
 • djur – för att förhindra att lampan går sönder
 • placera inte lampan på mattor och blockera inte heller ventilationsutrymmet under lampan

 

Uppsättning & uppvärmning

Placera lampan på en bas med skruvlocket längst upp. Om den inte sitter jämnt, vrid lite på lampan. Sätt sedan i kontakten och sätt på lampan. OBS. Det är normalt att det förekommer bubblor och gjutningsrepor i glaset.

Se till att lampan befinner sig på behörigt avstånd från direkt solljus för att förebygga att färgen bleknar. Uppvärmning tar mellan 1 och 3 timmar beroende på storleken på modellen och den omgivande temperaturen. Stalagmitmönster kan formas under uppvärmningsprocessen. Dessa kommer att smälta och sedan kommer lavan att börja flöda. Observera att uppvärmningstiden kommer att minska allteftersom lampan används.

Operation

Din lavalampa från Mathmos fungerar bäst efter att du har använt den fyra eller fem gånger. De första gångerna kan du kanske se några små luftbubblor i lavan.

Observera att du inte ska lämna din lavalampa på i mer än sex timmar om dagen eller låta den överhettas; detta kommer att förlänga livslängden på din lampa. Överhettning kan observeras om det finns antingen en stor bubbla eller många små.

Lampan får aldrig skakas eller flyttas medan den fortfarande är varm eftersom detta leder till att den blir grumlig, något som inte går att åtgärda. Observera att det är normalt att basen blir väldigt het.

Reservdelar

När din lavalampa har nått slutet av sin livscykel kommer den att bli grumlig, färgerna kan blekna och den kommer inte att röra sig lika bra som den gjorde tidigare. Detta inträffar efter cirka 2000 timmars drift. Då kan du köpa en ny flaska på www.mathmos.se i någon av de färger som vi har för närvarande. Observera att vi inte kan fylla på gamla flaskor. Öppna under inga omständigheter flaskan eller fyll på vätska.

Om glödlampan går sönder, byt ut den mot en likadan med samma watt. Sätt bara i rätt glödlampa enligt anvisningar på etiketten i basen av lampan. Glödlampor kan köpas på www.mathmos.se där du också hittar många andra reservdelar.

Säkerhet

Denna lampa har testats enligt relevanta säkerhetsnormer och lagstadgad garanti i det land som lampan köptes medföljer lampan. Vätskan i lamporna är inte farlig och kan kasseras på normalt sätt (för information, se våra Vanliga Frågor på vår webbplats). Använd aldrig en lampa om flaskan har tappats eftersom detta kan ha gjort glaset svagare. Skaffa en reservflaska och kasta den gamla. Lämna inte lampan utan översikt när det finns småbarn i närheten. Om vätskan skulle sväljas av misstag, drick rikligt med vatten. Om den spills på huden eller kommer i kontakt med ögonen, skölj med kallt vatten. Om det uppstår symptom, rådfråga läkare.

Om du har ytterligare frågor om din lavalampa, gå in på http://www.mathmos.se/vanliga-fragor-lavalampan-mathmos.html

: *
: *
: *
 
 
 
 
Vi har placerat cookies på din dator för att förbättra webbplatsen. Jag vill veta mer
    
Gå tillbaka