×

Få nyheter om tävlingar, erbjudanden, nya produkter och begränsade upplagor

* anger att det krävs

Kryssa i rutan nedan för att bekräfta att du vill få e-post från Mathmos

Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken i sidfoten av våra e-postmeddelanden. För information om våra sekretessrutiner, besök vår webbplats.

RGPD

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att klicka nedan för att prenumerera godkänner du att din information överförs till Mailchimp för behandling. Läs mer om Mailchimps sekretessrutiner här.

Lätta returer - Fri, snabb frakt utan extra avgifter - Två års garanti
Lavalampa Neo Wall
1500.00kr Fri, snabb frakt
20% RABATT när du köper mer än 1
Lavalampa Neo Wall

Den enda lavalampan för väggmontering. Lätt att montera och med 21 färgkombinationer.

(20 % mängdrabatt)

Lavalampa Neo Wall

Neo Wall, den enda existerande lavalampan, passar lika bra hemma som på offentliga platser; på egen hand eller en grupp av lampor (utnyttja rabatten på 20 %). Lätt att installera (se video); elsladden behöver inte fästas på väggen och kan enkelt hållas på plats med hjälp av vår sladdhållare som ingår (se video nedan). När du har satt fast bakplåten hakar du lätt på lampan och skruvar fast den med de två skruvarna (insexnyckel medföljer). Se video.

Lavalampan Neo Wall, design Jonathan Coles Studio, är tillverkad i gjutmetall i färgerna silver, koppar eller del vit och kommer i 7 olika lavafärgkombinationer. Liksom sin systerprodukt Neo har denna vägglampa lågspänning och en halogenkapsel som inte blir så värma som andra lava lampor.

Mathmos Neo lavalampa - wall lineup

Lättmonterad

Neo Wall har flera funktioner som gör den lättare att montera på väggen än de flesta vägglampor. Sladden hänger utmed väggen och kan pluggas in i ett vanligt vägguttag. Du behöver inte hålla i hela lampan medan du sätter upp den – montera bakplattan först, och haka sedan fast lampan på plattan. Se videon ovan. OBS. Vilken väggskruv som används beror på väggmaterialet.


Sladdhållare

Med alla Neo Wall-lampor medföljer tre sladdhållare. Dessa kan klistras eller skruvas fast i väggen för att snygga till sladden. Låt sladden hänga rakt ner längs väggen, skapa former eller låt den hänga fritt och plugga in den i ett vanligt vägguttag.


Flera lampor

Neo Wall passar särskilt väl att hänga i par eller grupper. Utnyttja rabatten på 20 % när du köper fler än en.


Design, Jonathan Coles Studio

I nära samarbete med Mathmos belysningsdesigner har Jonathan Coles och hans team tagit fram en unik väggmonterad lavalampa i precisionsgjutmetall som ser lika snygg ut från alla vinklar.

Mathmos neo lava lamp wall unique lava formula

Unik formel

Som alla andra lavalampor från Mathmos tillverkar vi flaskan i Storbritannien och fyller den för hand med vår egen unika lavalampsformel i vår fabrik i Dorset. Över 50 års erfarenhet och expertis är en garanti för att Mathmos lava flyter bättre, har klarare färger och varar längre.

Mathmos neo lava lamp wall easy assembly

Enkel att underhålla

Neo Wall kan stanna kvar på väggen vid byte av glödlampa eller flaska. Skruva bort den enda skruven med den medföljande insexnyckeln och lyft på flaskan för att komma åt halogenkapseln. Ersättningsglödlampor (20 W) är lätta att få tag på, flaskor finns att beställa från Mathmos.

 

Högsta kvalitet

Mathmos tillverkar Neo wall lavalampan enligt allra högsta normer för kvalitet och säkerhet.

 

Låg spänning

Neo lavalampa har lågspänningsström och drivs av en 20 w halogenlampa med lång livslängd (medföljer). Den inbyggda reflektorn säkerställer att värme och ljus riktas mot lavan och bort från metalldelar.

 

Över 50 års erfarenhet

Neo Wall är en innovativ produkt och med vår 50-åriga erfarenhet av design och tillverkning av lavalampor kan du vara säker på att alla aspekter av Neo Walls säkerhet noga har övervägts.

 

Säker montering

Neo Wall sitter fast på väggen och flaskan sitter fast på underdelen. Detta betyder att när lampan är monterad kan ingen del av lampan falla av och lampan kan inte vidröras.

 

God service och enkla returförfaranden

Mathmos är återigen Gold Star Trusted Merchant på granskningssajten Feefo, ytterligare bevis på våra produkters och tjänsters utmärkta kvalitet. Om du av någon anledning inte är nöjd med ditt inköp har vi ett enkelt returförfarande.

 

Reservdelar

Reservdelar för Neo Wall, inklusive flaskor och glödlampor, kan du beställa här. Annars är glödlamporna till Neo Wall (20W) lätta att hitta i detaljhandeln. Flaska och glödlampan är mycket lätta att byta.

 

Gratis leverans och flera betalningssätt

Alla köp på Mathmos webbsidor levereras snabbt och kostnadsfritt. Se information om leveranser här. Se våra olika betalningssätt här.

 

Direkt från fabriken

När du handlar på Mathmos webbplatser levereras varorna direkt från vår fabrik i Dorset. Direktkontakt med de personer som tillverkar produkten och som kan vara till störst hjälp.

Vikt: 3.8kg
Produktstorlek: Höjd: 400mm
Drift: Elnät
Material: Material Formgjuten och förkromad zinklegering
 

Glödlampa:12V 20W GY6.35 halogenlampa
 
Livslängd:2000hrs
Lumens 374lm
Kw/h 20
 

INSTRUKTIONER OCH SÄKERHETSINFORMATION

PLACERING

 • Välj en ren och jämn väggyta för bästa montering.
 • Placera inte i närheten av direkta värme- eller kylningskällor, t. ex. värmeelement eller luftkonditionering. Lampan fungerar bäst i rumstemperaturer mellan 20º C och 24º C.
 • Elkabeln får inte komma i kontakt med uppvärmda ytor.
 • För bästa resultat bör lampan förvaras på säkert avstånd från: direkt solljus för att undvika blekning; kyla för att förhindra förslöad drift och nedfrysning samt; värme för att förhindra överhettning.
 • Endast avsedd för inomhusbruk.
 

SETUP

9 DELAR MEDFÖLJER:

 1. Anordning med underdel och täckkåpa
 2. Flaska
 3. Långt armstycke
 4. Väggplatta
 5. M4 insexnyckel x 1
 6. M2.5 insexnyckel x 1
 7. Strömbrytaradapter
 8. Kontakt för Storbritannien
 9. Kontakt för EU

MONTERING:

OBS: Olika typer av vägg kräver olika monteringsmaterial. Välj skruv och plugg som lämpar sig för ändamålet. Anlita tekniker om du är osäker

 1. Placera väggplattan på en jämn väggyta. Se till att plattan ligger jämnt mot väggytan före montering. Plattan ska monteras lodrätt.
 2. Skruva fast väggplattan med fyra skruvar i plattans hål. (Skruvar medföljer ej).
 3. Mata kabeln genom väggkåpan (se bilden). Haka fast lampanordningen (lampans underdel och väggkåpa) på väggplattans tre nyckelhål.
 4. Kontrollera att anordningen sitter fast ordentligt på väggplattan och tryck sedan in och dra åt underdelens insexskruv med den medföljande insexnyckeln (M4). Dra åt skruven så pass hårt att anordningen inte kan lyftas av från väggplattan.
 5. Placera därefter armstycket på lampan och tryck in det ordentligt. Mathmos-etiketten ska vara vänd framåt. Placera flaskan med armstycket försiktigt i lampans underdel och passa in mot skruvhålet i underdelens baksida.
 6. Skruva fast med medföljande skruv och den mindre (M2.5) insexnyckeln.
 7. För in rätt kontaktinsats (EU eller Storbritannien) i omkopplingsadaptern tills ett klick hörs.
 8. Stick in omkopplingsadaptern i kabeluttaget. Stick in elkontakten i vägguttaget och slå på strömmen.

UPPVÄRMNING

Produkten tar ca 1 - 3 timmar att värmas upp beroende på rumstemperaturen. Stalagmitformer kan uppstå under uppvärmningen. Dessa kommer dock att smälta och lavan börjar flyta. Det är vanligt att små luftbubblor och formningsärr uppstår i glaset.

ANVÄNDNING

Mathmos-lampan fungerar bäst när den har använts fyra, fem gånger. I början kommer små luftbubblor uppstå i lavan. Lägg märke till hur uppvärmningstiden minskar efter några användningar.

Stäng av lampan efter högst sex timmar eller när den blir mycket varm, för att förlänga produktens livslängd. Överhettning förkortar livslängden och känns igen antingen av en stor bubbla högst upp i flaskan eller en massa småbubblor.

Flytta eller skaka aldrig lampan när den är tänd eller varm då detta orsakar permanent förgrumling.

UTBYTESDELAR

När produktens livslängd är slut börjar den grumla sig. Färgerna tappar styrka och rör sig inte längre på samma sätt som tidigare. Detta brukar ske efter ca. 2 000 timmars användning. Vare sig om lampans livslängd är slut eller om du vill ha en annan färgkombination är du välkommen till vår hemsida www.mathmos.se för mera information om utbytesflaskor eller kompletta produkter. Kom ihåg att vi inte fyller på lampor. Öppna aldrig säkerhetslocket eller försök fylla på med vätskor på egen hand.

Trasiga lampor får bara bytas mot lampor med samma ström- och wattstyrka. Godkänd lamptyp anges på basens etikett. Besök vår webbsida www.mathmos.se för mer information om utbyteslampor.

VIKTIGT! Produkten måste svalna helt innan produkten får hanteras eller flyttas.

När produkten svalnat skruvar du av bakstycket med den medföljande insexnyckeln (förvara delarna på säker plats). Håll i flaskan och armstycket och lyft försiktigt av dom från basen. Lyft försiktigt av armstycket från flaskan och placera det på den flaska du ska använda. Följ därefter monteringsinstruktionerna.

STRÖMFÖRSÖRJNING

Omkopplingsadapter medföljer (strömförsörjning 100-240v ~ 50/60 Hz - uteffekt 12V 2.5A) Lampans yttre elkabel får inte bytas ut. Om kabeln skadas på något sätt måste hela lampan kasseras.

SÄKERHETSINSTRUKTIONER

 • Garantin för denna produkt motsvarar lagstadgad garanti i inköpslandet och uppfyller alla gällande normer.
 • Denna produkt får endast användas för de ändamål som beskrivs i dessa instruktioner. Anslut inga tillbehör som inte rekommenderas av tillverkaren.
 • Lämna inte en omonterad lampa utan tillsyn. Lampan får inte utsättas för tryck när den är fastsatt på väggen.
 • Försök inte värma upp enheten på något annat sätt än med den medföljande glödlampan. Försök heller inte kyla ned lampan på konstgjort sett.
 • Använd produkten i max 6 timmar per dag.
 • Produktens vätskor innehåller inga skadliga ämnen och kan kastas bort som vanliga sopor (besök vår sida för vanliga frågor på www.mathmos.se). Om vätskan sväljs av misstag, drick rikligt med vatten. Uppsök läkare om några symptom uppstår.
 • Använd inte lampan om flaskan har tappats i golvet. Beställ en ny flaska från Mathmos och gör dig av med den gamla flaskan på ett säkert och miljövänligt sätt.
 • Använd aldrig denna produkt om flaskan har tappats i golvet då detta kommer att försvaga flaskan. Kasta bort flaskan och ersätt med en ny. Om innehållet spills ut, torka bort så mycket vätska och lava som möjligt och ta sedan bort rester av färgat vatten och vax med rekommenderade rengöringsmetoder för din golvtyp.

För att minska risken för brännskador, elstötar eller personskador:

 • Ta bort lampans elsladd från väggkontakten innan du monterar på eller tar bort delar och före rengöring.
 • Använd inte produkten om någon sladd eller kontakt är skadad; om den inte fungerar som den ska; om den har tappats eller skadats; eller om den har doppats i vatten.
 • Produktens yttre flexibla elkabel kan inte bytas ut. Om kabeln skadas måste produkten kasseras.
 • Kontrollera att produkten är avstängd innan du tar ut kontakten ur vägguttaget.
 • Rör aldrig vid glödlampan om produkten är påslagen eller om den precis har slagits av. Risk för brännskador. Innan glödlampan byts ut måste produkten först stängas av och svalna helt.

Produkttillverkaren ansvarar inte för skador som orsakats av felaktig hantering, installation eller användning av dess produkter.

: *
: *
: *
 
 
 
 
Vi har placerat cookies på din dator för att förbättra webbplatsen. Jag vill veta mer
    
Gå tillbaka