×

Få nyheter om tävlingar, erbjudanden, nya produkter och begränsade upplagor

* anger att det krävs

Kryssa i rutan nedan för att bekräfta att du vill få e-post från Mathmos

Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken i sidfoten av våra e-postmeddelanden. För information om våra sekretessrutiner, besök vår webbplats.

RGPD

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att klicka nedan för att prenumerera godkänner du att din information överförs till Mailchimp för behandling. Läs mer om Mailchimps sekretessrutiner här.

Lätta returer - Fri, snabb frakt utan extra avgifter - Två års garanti

Mathmos - Lavalampans uppfinnare

Edward Craven Walker - Mathmos grundare

Edward Craven-Walker är lavalampans uppfinnare och Mathmos grundare. Han lanserade den första lavalampan Astro 1963, en omedelbar och långvarig klassiker. “Jag tror att den alltid kommer att vara populär. Det är precis som livets kretslopp - Det växer, bryts upp, faller ner och sen börjar allt från början igen” E. Craven Walker.

Den första lavalampan

Idén till lavalampan kom från en äggklocka med två vätskor som påträffades i en pub i Dorset. Craven Walker arbetade i flera år med att tillverka lampan och använde till en början cocktailglas och apelsinsaftflaskor.

Paret Craven Walker på 60-talet

Paret Craven Walker arbetade tillsammans under 60- och 70-talen med att bygga upp sitt företag och sälja sina lavalampor över hela världen. Edward fortsatte som konsult till Mathmos till sin död år 2000. Christine bor fortfarande nära fabriken i Dorset och var vänlig nog att signera vår begränsade 50-årsjubileumsutgåva.

Rollbesättningen i Hair besöker paret Craven Walker

Den mest kontroversiella musikalen 1968 var Hair, inspirerad av tidens hippiekultur och sexuella revolution. Musikalen chockade New York och Londons teaterpublik med sin skildring av droger, sexualitet och nakenscener. Skådesepelarna accepterade glatt en inbjudan från paret Craven Walker att besöka dem hemma i Dorset.

En äkta brittisk excentriker

Edward Craven Walker hade många intressen. Hans transportmedel inkluderade en helikopter och en brandbil och han körde alltid en engelsktillverkad Jaguar. Han var undervattensfilmare och nudist. Han ägde ett nudistläger i Dorset och visade en av sina undervattensnudistfilmer i Leicester Square.

 
 
Vi har placerat cookies på din dator för att förbättra webbplatsen. Jag vill veta mer
    
Gå tillbaka