Utökat öppet köp - Fri, snabb frakt utan extra avgifter - Två års garanti
 Lavalampa Astro Baby: Koppar
980.00kr Fri, snabb frakt
Lavalampa Astro Baby: Koppar

Astro Baby återlanserad i sin ursprungliga finish med anodiserad koppar.

Lavalampa Astro Baby: Koppar

Astro Baby i sin ursprungliga finish anodiserad koppar med åtta möjliga färgkombinationer. Denna klassiska lavalampa hette från början Astro Mini och designades av lavalampans uppfinnare, Edward Craven Walker, och lanserades år 1964. Modellen har tillverkats i Storbritannien kontinuerligt sedan lanseringen, men den ursprungliga kopparfinishen har inte varit tillgänglig sedan 1980-talet. Reservdelar, inklusive specialhalogenlampor, finns att köpa från Mathmos.


Tillverkad i Storbritannien

Astro Baby har tillverkats i Storbritannien sedan lanseringen 1964. Se vår video från tillverkningen.


Reservdelar

Reservdelar, som flaskor och lampor, finns tillgängliga för alla Astro Baby, från de som tillverkades på 60-talet, till de helt nya.


Gold Star Service

Mathmos innehar Gold Star Trusted Merchant (betrodd handlare) online. Besök Feefoo för kundrecensioner om våra produkter och tjänster.


Unik lavaformula

Alla Mathmos lavalampor är handfyllda i vår fabrik i Poole. Mathmos lavalampsformula har färgstarka, klara vätskor som håller längre än andra lavalampor.


Två års handla direkt-garanti

När du köper direkt från Mathmos får du en tvåårig garanti. Mathmos lavalampor är tillverkade enligt de strängaste kvalitets- och säkerhetsstandarder.


Underbar presentförpackning

Den unikt designade presentförpackningen som är tryckt i Storbritannien på återvunnen kartong säkerställer att du får din Mathmos-lampa i perfekt skick.


Designad av vår grundare

Astro Baby är den andra lavalampan som designades år 1964 av lavalampans uppfinnare och Mathmos grundare, Edward Craven Walker.


Tillverkad i Storbritannien sedan 1964

Designklassikern Astro Baby har tillverkats i Poole, Dorset, Storbritannien enligt högsta standard sedan lanseringen.


Astro Mini

Astro Baby hette från början "Astro Mini” och såldes på 60- och 70-talen i en anodiserad kopparfinish.


Astro Baby på 90-talet

Lampan lanserades igen på 90-talet som Astro Baby, och denna seriefigur designades av Mathmos egna formgivare och fanns med på förpackningarna.


Astro Baby i ursprunglig koppar

Astro Baby var från början enbart tillgänglig i koppar, här ser vi den med andra lampor från 1960-talet.


Den exotiska lampan alla pratar om

Bilder från 1960-talets reklam för lavalamporna Astro och Astro Baby.

Vikt: 2kg
Produktstorlek: höjd 430mm
Drift: Elnät
Material: Anodiserad aluminiumbas och -topp – glasflaska – Mathmos lavaformula
 

Lampa:240V Max 28W GU10 Spotglödlampa
Denna lampa används främst som en värmekälla.
För Mathmos lava bara lampor. Inte för rumsbelysning.
 
Livslängd:2000hrs
Temperatur: 2700K
Lumens 190lm
Kw/h 0.028
 

Mathmos astro lava lamp children advice

VARNING!

Lavalampor är inga leksaker. Placera dem på behörigt avstånd från barn under 14 år.

Mathmos Astrobaby Copper Lava lamp - clear with black Lava Mathmos Astrobaby Copper Lava lamp - yellow with red Lava Mathmos Astrobaby Copper Lava lamp - Violet with Orange Lava Mathmos Astrobaby Copper Lava lamp - blue with green Lava Mathmos Astrobaby Copper Lava lamp - Violet with red Lava Mathmos Astrobaby Copper Lava lamp - Blue with pink Lava Mathmos Astrobaby Copper Lava lamp - Blue with blue Lava Mathmos Astrobaby Copper Lava lamp - Blue with yellow Lava

Instruktioner för Mathmos lavalampa

Placering

Placera din lavalampa på ett jämt underlag i rumstemperaturer på mellan 20 och 24°C.

Placera lampan på behörigt avstånd från;

  • barn under 14 år – för att förhindra att lampan går sönder
  • solljus – för att förhindra blekning
  • drag – för att förhindra långsam funktion
  • kalla platser – för att förhindra att lampan skulle frysa
  • heta platser – för att förhindra överhettning
  • djur – för att förhindra att lampan går sönder
  • placera inte lampan på mattor och blockera inte heller ventilationsutrymmet under lampan

 

Uppsättning & uppvärmning

Placera lampan på en bas med skruvlocket längst upp. Om den inte sitter jämnt, vrid lite på lampan. Sätt sedan i kontakten och sätt på lampan. OBS. Det är normalt att det förekommer bubblor och gjutningsrepor i glaset.

Se till att lampan befinner sig på behörigt avstånd från direkt solljus för att förebygga att färgen bleknar. Uppvärmning tar mellan 1 och 3 timmar beroende på storleken på modellen och den omgivande temperaturen. Stalagmitmönster kan formas under uppvärmningsprocessen. Dessa kommer att smälta och sedan kommer lavan att börja flöda. Observera att uppvärmningstiden kommer att minska allteftersom lampan används.

Operation

Din lavalampa från Mathmos fungerar bäst efter att du har använt den fyra eller fem gånger. De första gångerna kan du kanske se några små luftbubblor i lavan.

Observera att du inte ska lämna din lavalampa på i mer än sex timmar om dagen eller låta den överhettas; detta kommer att förlänga livslängden på din lampa. Överhettning kan observeras om det finns antingen en stor bubbla eller många små.

Lampan får aldrig skakas eller flyttas medan den fortfarande är varm eftersom detta leder till att den blir grumlig, något som inte går att åtgärda. Observera att det är normalt att basen blir väldigt het.

Reservdelar

När din lavalampa har nått slutet av sin livscykel kommer den att bli grumlig, färgerna kan blekna och den kommer inte att röra sig lika bra som den gjorde tidigare. Detta inträffar efter cirka 2000 timmars drift. Då kan du köpa en ny flaska på www.mathmos.se i någon av de färger som vi har för närvarande. Observera att vi inte kan fylla på gamla flaskor. Öppna under inga omständigheter flaskan eller fyll på vätska.

Om glödlampan går sönder, byt ut den mot en likadan med samma watt. Sätt bara i rätt glödlampa enligt anvisningar på etiketten i basen av lampan. Glödlampor kan köpas på www.mathmos.se där du också hittar många andra reservdelar.

Säkerhet

Denna lampa har testats enligt relevanta säkerhetsnormer och lagstadgad garanti i det land som lampan köptes medföljer lampan. Vätskan i lamporna är inte farlig och kan kasseras på normalt sätt (för information, se våra Vanliga Frågor på vår webbplats). Använd aldrig en lampa om flaskan har tappats eftersom detta kan ha gjort glaset svagare. Skaffa en reservflaska och kasta den gamla. Lämna inte lampan utan översikt när det finns småbarn i närheten. Om vätskan skulle sväljas av misstag, drick rikligt med vatten. Om den spills på huden eller kommer i kontakt med ögonen, skölj med kallt vatten. Om det uppstår symptom, rådfråga läkare.

Om du har ytterligare frågor om din lavalampa, gå in på http://www.mathmos.se/vanliga-fragor-lavalampan-mathmos.html

Astro Baby Lavalamp: Koppar

The Mathmos Story

: *
: *
: *
 
 
 
 
Vi har placerat cookies på din dator för att förbättra webbplatsen. Jag vill veta mer
    
Gå tillbaka