×

Få nyheter om tävlingar, erbjudanden, nya produkter och begränsade upplagor

* anger att det krävs

Kryssa i rutan nedan för att bekräfta att du vill få e-post från Mathmos

Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken i sidfoten av våra e-postmeddelanden. För information om våra sekretessrutiner, besök vår webbplats.

RGPD

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att klicka nedan för att prenumerera godkänner du att din information överförs till Mailchimp för behandling. Läs mer om Mailchimps sekretessrutiner här.

Lätta returer - Fri, snabb frakt utan extra avgifter - Två års garanti
iO – stor lavalampa: Silver
4800.00kr Fri, snabb frakt
Blå/Turkos skickas inom 14 dagar
iO – stor lavalampa: Silver

Den länge efterlängtade nya, stora lavalampan från Mathmos, i precisionsformgjuten metall.

iO – stor lavalampa: Silver

Den stora iO för bord eller golv är hela 78 cm hög. Den har utformats av Mathmos i samarbete med två prisbelönta ljusdesigner, J. Coles och J. French, är tillverkad i formgjuten metall och finns i 4 lavafärgställningar. Med inspiration från 1960-talets TV har iO två betraktningsvinklar och kan skruvas fast i underlaget, vilket gör den perfekt både för offentliga utrymmen och privata hem.

Mathmos iO Stor Lavalampa - Bla med Gron Lava Mathmos iO Stor Lavalampa - Gul med Orange Lava Mathmos iO Stor Lavalampa - rosa med turkos Lava Mathmos iO Stor Lavalampa - Lila with Rod Lava Mathmos iO Stor Lavalampa - Bla with Turkos Lava
 

Enkel Montering

iO är mycket snabb och enkel att montera. Placera bara flaskan på basen och fäst toppen på sidostyckena med den medföljande insexnyckeln. iO är också enkel att underhålla, reservflaskor och -glödlampor finns att köpa här.

Mathmos iO giant lava lamp - Fixing
 

Fästpunkter

På iO:s bas finns fästpunkter som gör att du kan sätta fast den på en yta, för att förhindra att lampan flyttas. Sladden kan dras ut rakt under produkten, från baksidan eller från sidan.

Mathmos iO giant lava lamp - Designers
 

Designer

Mathmos designstudio har arbetat i nära samarbete med J. Coles och J. French, två prisbelönta designer, som under ett antal år tillsammans har utvecklat iO-lampan.

Mathmos iO giant lava lamp - Bulbs
 

Glödlampa

Till iO-lampan behövs en 80W R7s 78 mm halogenrörlampa. Glödlampan används både för att hetta upp och ge ljus åt iO och finns att köpa hos Mathmos och på andra återförsäljare för glödlampor. Tre glödlampor följer med varje iO.

Mathmos iO giant lava lamp - Bulbs
 

Unik Form

iO är tillverkad i solid precisionsformgjuten, metall. Den komplexa designen ser till att iO sitter ihop på ett säkert sätt och dessutom är vacker att se på från alla vinklar.

Mathmos iO giant lava lamp - First 100
 

Speciella flaskfärger

Registrera dig på våra sociala medier och vårt nyhetsbrev för att få information om vår dagliga försäljning av speciella flaskfärger för din iO.

Mathmos lava lamps made in Britain
 

Två års handla Direkt-Garanti

iO är tillverkad enligt allra högsta kvalitets- och säkerhetsstandarder och med ditt köp följer en två års handla direkt-garanti när du köper direkt från Mathmos.

Replacement parts for Mathmos Lava lamps
 

30 % i Rabatt vid köp av tillbehör

Ersättningsprodukter, inklusive flaskor och glödlampor finns att köpa från Mathmos med en tillbehörsrabatt på 30 % när du handlar för mer än 800Kr. Rörhalogenlampor, som används i iO-lampan, finns att köpa på många ställen.

Mathmos gold star service
 

Gold Star Service

Mathmos innehar Gold Star Trusted Merchant (betrodd handlare) online. Besök Feefoo för kundrecensioner om våra produkter och tjänster.

Best quality unique Mathmos lava lamp formula
 

Unik Lavaformel

Vätskorna i Mathmos unika lampformel ger starkare ljus och färger och har längre livstid än andra lavalampor.

Highest quality lava lamp
 

Högsta Kvalitet

iO-lampan är tillverkad i aluminium av fem precisionsformgjutna formar. Varje del dubbelkontrolleras för hand för att säkerställa att enbart delar av högsta kvalitet används till våra iO-lampor.

Stylish Mathmos lava lamp gift packaging
 

Snygg Förpackning

Vackert designade presentförpackningar ser till att din iO anländer i perfekt skick och kan uppskattas från det att du packar upp den ur kartongen.

Mathmos iO lava lamp box
 
Vikt: Lampa: 3.1kg Flask: 6.8kg Total: 9.9kg
Produktstorlek: 780mm hög x 237mm bred x 237mm djup
Drift: Elnät
Material: Formgjuten aluminium.
 

Mathmos astro lava lamp bulb specification
Glödlampa: 80W R7s 78 mm halogenrörlampa
 
Mathmos astro lava lamp bulb energy label
Livslängd: Ungefär 2 000 timmar
Färgtemperatur: 2 900 K (varmvit)
RA: 100
Lumen: 1380 lm
Förbrukning: 80 kWh/ 1 000 tim
 

Mathmos astro lava lamp children advice

VARNING!

Lavalampor är inga leksaker. Placera dem på behörigt avstånd från barn under 14 år.

Mathmos iO Lava lamp instructions

Instruktioner för Mathmos lavalampa iO

PLACERING

Endast för inomhusbruk. Välj en plats på en ren, stadig och horisontell yta.

Placera inte nära källa till värme eller kyla, som ett värmeelement eller luftkonditionering. Produkten fungerar bäst i temperaturer mellan 20ºC och 24ºC.

Se till att sladden inte vidrör upphettade ytor.

För bästa prestanda rekommenderar vi att du placerar produkten på behörigt avstånd från: solljus för att förhindra blekning, drag och kalla platser för att förhindra långsam funktion eller frysning, heta platser för att förhindra överhettning.

Placera basen på en stabil och plan yta. FRIVILLIGT: Basen har fyra skruvhål som gör att du (vid behov) kan fästa den på en lämplig yta. Vi rekommenderar att du använder skruvar (fyra av samma sort) som lämpar sig för ytan du fäster basen på. Du måste se till att basen står stadigt på ytan.

INSTALLATION

Produkten består av åtta komponenter:

 1. 1. Bas
 2. 2. R7s-lampa
 3. 3. Glasskydd
 4. 4. Värmering
 5. 5. Flaska
 6. 6. Metalltopp
 7. 7. M4-skruv x 2
 8. 8. Insexnyckel x 1

Montering:

Avoid handling bulbs with your bare hands, instead, use a soft cloth or similar.

 1. Sätt i glödlampan i produkten genom att trycka in en sida och fästa den på plats mellan lamphållarens kontakter. Säkerställ att glödlampans båda ändar sitter fast ordentligt i lamphållaren.
 2. Sätt glasskyddet på plats. Det är viktigt att denna del sitter på plats innan du använder produkten.
 3. Sätt värmeringen på plats enligt bilden.
 4. Lyft försiktigt flaskan i halsen och placera flaskan på värmeringen från produktens framsida. Säkerställ att den står lodrätt och stabilt.
 5. Sätt fast metalltoppen. Säkerställ att armarna passar i sina skåror och vrid den försiktigt på plats. Tvinga den inte på plats, eftersom detta kan skada produkten och ha sönder flaskan.
 6. Sätt i den medföljande skruven och skruva åt med insexnyckeln. Skruva inte åt för hårt. Upprepa med den andra armen.

Uppvärmning

Uppvärmning tar mellan 1 och 3 timmar beroende på omgivande temperatur. Stalagmitmönster kan formas under uppvärmningsprocessen. Dessa kommer att smälta och sedan kommer lavan att börja flöda.

Användning

 • Din Mathmos-produkt fungerar bäst när den har använts fyra eller fem gånger. De första gångerna ser du kanske små luftbubblor i lavan. Observera att uppvärmningstiden kommer att minska allteftersom lampan används.
 • Observera att du inte ska lämna din lavalampa på i mer än sex timmar om dagen eller låta den överhettas – detta kommer att förlänga livslängden på din lampa. Överhettning kan observeras om det finns antingen en stor bubbla längst upp i flaskan eller många mycket små bubblor.
 • Lampan får aldrig skakas eller flyttas medan den fortfarande är varm eftersom detta leder till att den blir grumlig, något som inte går att åtgärda.
 • Det är normalt att det förekommer små bubblor och gjutningsrepor i glaset.

Reservdelar

När din lavalampa har nått slutet av sin livscykel kommer den att bli grumlig, färgerna kan blekna och den kommer inte att röra sig som tidigare. Detta inträffar efter cirka 2 000 timmars drift. Vare sig din produkt har nått slutet av sin livslängd eller när du önskar en annan färgkombination kan du besöka vår hemsida på www.mathmos.com för mer information om reservflaskor eller hela produkter. Observera att vi inte kan fylla på gamla flaskor. Öppna under inga omständigheter flaskan för att fylla på vätska.

Om glödlampan går sönder, byt ut den mot en likadan med samma wattantal. Sätt bara i rätt glödlampa enligt anvisningar på etiketten i basen av lampan. Besök vår webbplats på www.mathmos.se för mer information om extra glödlampor.

VIKTIGT! Låt alltid produkten svalna helt innan du hanterar eller flyttar den. När produkten har svalnat helt, använd den medföljande insexnyckeln för att skruva ut och avlägsna sidoskruvarna (placera dessa på ett säkert ställe). Lyft försiktigt av toppen. Lyft av och avlägsna flaskan från basen.

Placera ersättningsflaskan på produkten. Se vidare ”Installation” för instruktioner om montering.

SÄKERHET

 • Med denna produkt följer en garanti i enlighet med gällande lag i respektive inköpsland och uppfyller alla gällande standardkrav.
 • Denna produkt är enbart lämplig för uttag med 220–240V ~ 50Hz.
 • Armaturen är en dubbelisolerad produkt av klass II och behöver inte jordas.
 • Placera produkten på behörigt avstånd från barn under 14 år för att förhindra att den går sönder.
 • Om glasskyddet går sönder eller får en spricka måste det ersättas omedelbart. Vänligen kontakta Mathmos för detta.
 • Använd enbart produkten i avsett syfte och i enlighet med denna manual. Använd inga tillbehör som inte rekommenderas av tillverkaren.
 • Använd inga andra medel för uppvärmning av flaskan än medföljande glödlampa och försök inte kyla ner den artificiellt.
 • Använd inte produkten i mer än sex timmar om dagen.
 • Vätskan i produkten är inte farlig och kan kasseras normalt (för detaljer, se våra Vanliga frågor på www.mathmos.se). Om vätskan nedsväljs av misstag, drick mycket vatten. Om symtom uppvisas, kontakta läkare.
 • Använd aldrig denna produkt om flaskan har tappats, eftersom detta försvagar materialet. Köp i sådana fall en ersättningsflaska och kasta den gamla. Om innehållet spills ut, torka upp så mycket vätska och lava du kan, och använd sedan rekommenderade metoder för att avlägsna vatten och vax från den golvtyp du har.

För att reducera risken för brännskador, elektrisk chock eller personskador:

 • Dra ut sladden ur uttaget innan du sätter fast eller avlägsnar delar samt vid rengöring.
 • Använd aldrig produkten om sladd eller kontakt är skadade, om den inte fungerar korrekt, om den har tappats eller skadats eller om den har doppats i vatten.
 • Den externa böjliga sladden till produkten kan inte ersättas. Om sladden är skadad ska produkten kasseras.
 • För att koppla ur, stäng av produkten med strömbrytaren, dra sedan ut kontakten ur uttaget.
 • Rör aldrig glödlampan om produkten är igång eller precis har slagits av, för att undvika brännskador. För att ersätta en trasig glödlampa, koppla ur produkten och låt den svalna tillräckligt.

Produkttillverkaren kan inte hållas ansvarig för skada på egendom eller person som orsakas av felaktig hantering, installation eller användning av produkten.

Elektriskt avfall bör inte slängas i hushållssoporna. Var vänlig lämna dessa vid en återvinningsanläggning. Hör med din kommun eller återförsäljare för råd om hur du återvinner.

 

iO – stor lavalampa

iO – stor lavalampa - Installation

: *
: *
: *
 
 
 
 
Vi har placerat cookies på din dator för att förbättra webbplatsen. Jag vill veta mer
    
Gå tillbaka