×

Få nyheter om tävlingar, erbjudanden, nya produkter och begränsade upplagor

* anger att det krävs

Kryssa i rutan nedan för att bekräfta att du vill få e-post från Mathmos

Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken i sidfoten av våra e-postmeddelanden. För information om våra sekretessrutiner, besök vår webbplats.

RGPD

Vi använder Mailchimp som vår marknadsföringsplattform. Genom att klicka nedan för att prenumerera godkänner du att din information överförs till Mailchimp för behandling. Läs mer om Mailchimps sekretessrutiner här.

Lätta returer - Fri, snabb frakt utan extra avgifter - Två års garanti

Mathmos ikoniska lavalampor

Mathmos Lavalampor: Kulturikoner

Hur många produkter har tillverkats oavbrutet i över 50 år? Våra lavalampor har behållit sin relevans under ett halvsekel. Lamporna representerar olika saker för olika personer och de är lika relevanta idag som för 50 år sedan.

Namnets ursprung? Mathmos

Namnet Mathmos kommer från 60-talets tecknade science fiction-serie Barbarella. Mathmos är den bubblande, flytande kraften under staden. Filmversionen av Barbarella spelades in 1968 med Jane Fonda och kostymdesign av Paco Rabanne.

Mathmos på 90-talet

Mathmos lavalampor fick en pånyttfödelse på 90-talet och miljontals lampor tillverkades och såldes över hela världen.

Mathmos av Rankin år 2000

Den berömda fotografen tog en serie bilder för decembernumret av tidningen Dazed and Confused.

David Bowie, Ringo Starr, Paul Mcartney…

Ringo Starr ägde en Astro som han köpte i en affär i början av 60-talet. Paul McCartney hade lavalampor på scen. David Bowie hade en Astro Baby i sin studio.

Mathmos 50-jubileum

Vi firade vårt 50-årsjubileum stilfullt med en utställning på Londons Festival Hall med bland annat världens största lavalampa. Vi tog fram en speciallampa med bilder från våra 60-talsannonser som lanserades i en designaffär i centrala London och såldes i begränsad upplaga. Se pressnotiser här.

Samlarutgåva

Då och då lanserar vi begränsade utgåvor av våra klassiska lavalampor. Värdet av dessa lampor brukar gå upp fort. Anmäl dig till vår utskickslista och gå med i våra sociala mediekanaler för att vara först på plats.

Mathmos lavalampor på film

Mathmos lavalampor har medverkat i flera filmer, bland annat Dr. Who och The Prisoner på 60-talet och The Word och Graham Norton på 90-talet.

 
 
Vi har placerat cookies på din dator för att förbättra webbplatsen. Jag vill veta mer
    
Gå tillbaka