Utökat öppet köp - Fri, snabb frakt utan extra avgifter - Två års garanti
Astro Vinyl lavalampa
1230.00kr Fri, snabb frakt
Astro Vinyl lavalampa

En klassisk lavalampa från Mathmos inspirerad av vinylskivor.

Astro Vinyl lavalampa

Detta sortiment av klassiska Astro-lampor från 1963 är inspirerat av vinylskivor, 60-talets musikmedium som älskas och samlas än i dag. Våra skickliga brittiska hantverkare spinner metallen, etsar sedan in spår i den och ger den slutligen en glänsande svart anodiserad finish för att få den vinylliknande effekten. Förpackningen har en unik design och lampans tygsladd med svartvitt sågtandsmönster liknar den som finns på musikutrustning.

Specialsladd

Specialsladd

Lavalampan Astro Vinyl har en unik svartvit sladd i tyg med sågtandsmönster, som man ofta ser till förstärkare och gitarrer.

Metallspår

Metallspår

Vinylskivseffekten på de här Astro-lamporna beror till stor del på de fint inetsade spåren och den handspunna metallfinishen som är anodiserad så att den glänser.

Unik förpackning

Unik förpackning

Astro Vinyl kommer i en snygg presentförpackning tillverkad av återvunnen kartong. Vi använder så lite förpackningsmaterial som möjligt för att ändå säkerställa att lampan du får hem till dig är i perfekt skick.


Två års handla direkt-garanti

Mathmos tillverkar lavalampan Astro Vinyl i Storbritannien. Våra lampor är tillverkade enligt allra högsta kvalitets- och säkerhetsstandarder och har en tvåårig handla direkt-garanti. Se vår video.

Replacement parts for Mathmos Lava lamps

30 % rabatt på tillbehör

Reservdelar, som flaskor och särskilda halogen-lampor finns att köpa till Astro Vinyl. Utnyttja rabatten på 30 % på tillbehör när du köper en lampa.


Gold Star Service

Mathmos innehar Gold Star Trusted Merchant (betrodd handlare) online. Besök Feefoo för kundrecensioner om våra produkter och tjänster.

Ringo Star och hans Astro

Ringo Star och hans Astro

Ringo, trummis i den legendariska popgruppen The Beatles ses här fotograferad hemma hos sig med sin Astro-lampa med den ursprungliga koppar-finishen.

Bowie med en Astro Baby

Bowie med en Astro Baby

Vi ser här David Bowie i sin inspelningsstudio med en Astro Baby. En sådan borde finnas i varenda studio.


Mathmos lavalampor på scen

Från 60-talet och fram till i dag har Mathmos lavalampor många gånger funnits med på scen när popband har spelat. Här ser vi det brittiska bandet Stereophonics på 90-talet.


Uppfanns av vår grundare

Astro var den första lavalampan som Edward Craven Walker, Mathmos grundare, designade och året var 1963.


Tillverkad i Poole sedan 1963

Astro har tillverkats i Poole, Dorset, England i över 50 år och har exporterats över hela världen.

Mathmos astro lava lamp now

FÖRSTA100

De FÖRSTA100 Astro Vinyl-lamporna som tillverkas får unika numrerade etiketter på toppen och på förpackningen. De FÖRSTA100 som beställer får en sådan.

Mathmos Astro Lavalampe - gul med Orange Lava Mathmos Astro Lavalampe - Violet med rod Lava Mathmos Astro Lavalampe - Violet med Orange Lava Mathmos Astro Lavalampe - bla med gron Lava Mathmos Astro Lavalampe - bla med bla Lava Mathmos Astro Lavalampe - klar med sort Lava Mathmos Astro Lavalampe - bla med pink Lava Mathmos Astro Lavalampe - violet med turkis Lava
Vikt: 2.95kg
Produktstorlek: höjd 430mm
Drift: Elnät
Material: Bas och topp i svart anodiserad spunnen aluminium med inetsade spår – glasflaska – Mathmos lavaformula
 

Lampa:35W Halogen Spotlight glödlampa - GU10 240V 38°
Denna lampa används främst som en värmekälla.
För Mathmos lava bara lampor. Inte för rumsbelysning.
 
Livslängd:2000hrs
Temperatur: 2700K
Lumens 173lm
Kw/h 0.035
 

Mathmos astro lava lamp children advice

VARNING!

Lavalampor är inga leksaker. Placera dem på behörigt avstånd från barn under 14 år.

Instruktioner för Mathmos lavalampa

Placering

Placera din lavalampa på ett jämt underlag i rumstemperaturer på mellan 20 och 24°C.

Placera lampan på behörigt avstånd från;

  • barn under 14 år – för att förhindra att lampan går sönder
  • solljus – för att förhindra blekning
  • drag – för att förhindra långsam funktion
  • kalla platser – för att förhindra att lampan skulle frysa
  • heta platser – för att förhindra överhettning
  • djur – för att förhindra att lampan går sönder
  • placera inte lampan på mattor och blockera inte heller ventilationsutrymmet under lampan

 

Uppsättning & uppvärmning

Placera lampan på en bas med skruvlocket längst upp. Om den inte sitter jämnt, vrid lite på lampan. Sätt sedan i kontakten och sätt på lampan. OBS. Det är normalt att det förekommer bubblor och gjutningsrepor i glaset.

Se till att lampan befinner sig på behörigt avstånd från direkt solljus för att förebygga att färgen bleknar. Uppvärmning tar mellan 1 och 3 timmar beroende på storleken på modellen och den omgivande temperaturen. Stalagmitmönster kan formas under uppvärmningsprocessen. Dessa kommer att smälta och sedan kommer lavan att börja flöda. Observera att uppvärmningstiden kommer att minska allteftersom lampan används.

Operation

Din lavalampa från Mathmos fungerar bäst efter att du har använt den fyra eller fem gånger. De första gångerna kan du kanske se några små luftbubblor i lavan.

Observera att du inte ska lämna din lavalampa på i mer än sex timmar om dagen eller låta den överhettas; detta kommer att förlänga livslängden på din lampa. Överhettning kan observeras om det finns antingen en stor bubbla eller många små.

Lampan får aldrig skakas eller flyttas medan den fortfarande är varm eftersom detta leder till att den blir grumlig, något som inte går att åtgärda. Observera att det är normalt att basen blir väldigt het.

Reservdelar

När din lavalampa har nått slutet av sin livscykel kommer den att bli grumlig, färgerna kan blekna och den kommer inte att röra sig lika bra som den gjorde tidigare. Detta inträffar efter cirka 2000 timmars drift. Då kan du köpa en ny flaska på www.mathmos.se i någon av de färger som vi har för närvarande. Observera att vi inte kan fylla på gamla flaskor. Öppna under inga omständigheter flaskan eller fyll på vätska.

Om glödlampan går sönder, byt ut den mot en likadan med samma watt. Sätt bara i rätt glödlampa enligt anvisningar på etiketten i basen av lampan. Glödlampor kan köpas på www.mathmos.se där du också hittar många andra reservdelar.

Säkerhet

Denna lampa har testats enligt relevanta säkerhetsnormer och lagstadgad garanti i det land som lampan köptes medföljer lampan. Vätskan i lamporna är inte farlig och kan kasseras på normalt sätt (för information, se våra Vanliga Frågor på vår webbplats). Använd aldrig en lampa om flaskan har tappats eftersom detta kan ha gjort glaset svagare. Skaffa en reservflaska och kasta den gamla. Lämna inte lampan utan översikt när det finns småbarn i närheten. Om vätskan skulle sväljas av misstag, drick rikligt med vatten. Om den spills på huden eller kommer i kontakt med ögonen, skölj med kallt vatten. Om det uppstår symptom, rådfråga läkare.

Om du har ytterligare frågor om din lavalampa, gå in på http://www.mathmos.se/vanliga-fragor-lavalampan-mathmos.html

Astro Vinyl lavalampa

: *
: *
: *
 
 
 
 
Vi har placerat cookies på din dator för att förbättra webbplatsen. Jag vill veta mer
    
Gå tillbaka